Bilforhandlere

Niveaulister kan ikke længere benyttes til værdifastsættelse

Selvanmeldere af registreringsafgift kan ikke længere anvende niveaulister til at værdifastsætte brugte køretøjer. Fremover skal de generelle regler til værdifastsættelse anvendes.

Motorstyrelsen har valgt at suspendere niveaulisterne, der hidtil har kunne anvendes til at værdifastsætte en lang række brugte køretøjer. Årsagen til suspenderingen er, at der har været en betydelig usikkerhed om prisudviklingen på køretøjer siden nedlukningen af Danmark. Det er endnu uklart, om listerne genindføres, da Motorstyrelsen arbejder på et IT-værktøj, der skal erstatte niveaulisterne.

AutoBranchen Danmarks juridiske chef, Eylem Ünüvar forklarer her, hvilke regler der skal benyttes indtil videre.

”Med suspenderingen af niveaulisterne skal al værdifastsættelse af brugte køretøjer foregå på samme måde, som det hidtil har gjort med de biler, der ikke har været omfattet af niveaulisterne. Dermed skal man beregne afgiften på baggrund af bilens nyvognspris og handelspris”, siger Eylem Ünüvar.

Motorstyrelsen har valgt at lade niveaulisterne, der blev offentliggjort den 13. maj, være tilgængelige på Skat.dk. Disse lister kan fortsat bruges til at finde nyvognspriser og udstyrsniveauer på udvalgte køretøjer. Oplysningerne kan dog ikke bruges som dokumentation overfor Motorstyrelsen, da Motorstyrelsen ikke længere opdaterer listerne.

Kontakt

Juridisk hotline