Bilforhandlere

Nye bilafgifter kan lande i denne uge

Meget tyder på at aftalen om fremtidens bilafgifter bliver aftalt i denne uge, da det ellers bliver meget svært at få vedtaget de nye bilafgifter i Folketinget inden nytår.

Små tre måneder efter Anders Eldrup og resten af Transportkommissionen præsenterede deres forslag til fremtidens bilafgifter, ser det endelig ud til, at der kommer hvid røg fra forhandlingslokalet. Selve forhandlingerne om bilafgifterne begyndte den 24. september i Skatteministeriet og forventes afsluttet i denne uge i Finansministeriet.

Forhandlingerne har været usædvanligt langtrukne og komplicerede ifølge AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg.

”De senere års forhandlinger om bilafgifter har alle været besværlige og dramatiske, men den her gang må være den værste. Der har været alt for meget ballade om målsætninger i 2030 og finansiering. Her i slutfasen er disse udfordringer ikke fuldstændig på plads, hvilket stadig giver nogle udfordringer.  Politikerne har også valgt at se bort fra store dele af det udspil, som transportkommissionen fremlagde i september. Det har ikke gjort forhandlingerne nemmere”, siger Gitte Seeberg og fortsætter:

”Men nu begynder konsekvenserne af de langtrukne forhandlinger også at vise sig. Politikerne har trukket den så længe, at der skal landes en aftale i denne uge. Ellers skal der laves parlamentariske krumspring for at få aftalen vedtaget i Folketinget til tiden. Samtidig er aftalen om fremtidens bilafgifter nu en del af finansloven for 2021, der ikke kan afsluttes før, der ligger en aftale om bilafgifterne.”

Aftale ser positiv ud for autobranchen

AutoBranchen Danmark har gennem hele forløbet været i tæt kontakt med forhandlerne, og er det fortsat. Gitte Seeberg uddyber:

”De ting, vi hører om den kommende aftale, er positive. Der sikres en realistisk grøn omstilling, uden at kommende eller nuværende bilejere bliver brandbeskattet. Det ser ud til at afgiftsfritagelsen for de mindre elbiler fortsætter, hvilket er meget positivt. Samtidig forventer vi også, at der kommer til at gå nogle år, før der skal forhandles bilafgifter igen.”

AutoBranchen Danmark vil informere medlemmerne yderligre, så snart der foreligger en aftale.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper