Elbiler

Nye restriktioner gælder også for autobranchen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Fra i dag og på torsdag træder en række nye Corona-restriktioner i kraft, der bl.a. vil gøre mundbind obligatorisk i dele af branchen.

I fredags meddelte statsminister Mette Frederiksen, at der fra i dag og på torsdag træder nye corona-restriktioner i kraft, der vil påvirke stort set alle danskere. Det gælder også for autobranchen. Nedenfor har vi samlet et overblik.

Der skal bæres mundbind eller visir

Fra på torsdag skal der bæres mundbind eller visir i alle butikker. Det vil sige at alle medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere mv. skal bære mundbind eller visir i de områder af virksomheden, der er offentligt tilgængelige. Det betyder, at uanset om man sidder bag sit skrivebord, indskriver en bil eller fremviser en bil, skal der bæres mundbind eller visir.

Men hvis medarbejderen er afskærmet bag en plexiglasplade, som det kendes fra mange detailbutikker, vurderes det ikke, at medarbejderen skal bære mundbind. Kunden skal dog fortsat bære mundbind.

Kravet om mundbind eller visir gælder ikke på fx værkstedet eller i frokoststuen, hvor offentligheden ikke har adgang.

Myndighederne har ikke specificeret, om kravet til mundbind gælder i forbindelse med prøvekørsel af biler. Vi ved dog, at kørerlærer og elever skal bære mundbind. AutoBranchen Danmark opfordrer derfor til, udfra et forsigtighedsprincip, at der bæres mundbind eller visir ved prøvekørsler for både at beskytte kunde og sælger i den situation.

Kravet om mundbind gælder frem til den 2. januar.

Forsamlingsforbud sænkes til 10 personer

Fra i dag til og med den 22. november sænkes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer. Bemærk dog, at det ikke gælder for ”almindelig ophold og færden” på arbejdspladsen. Dermed er det tilladt at have mere end 10 personer på arbejdspladsen, forudsat at det er nødvendigt for at udføre arbejdet på normalvis.

Men forsamlingsforbuddet vil ifølge vores vurdering gælde på arbejdspladsen, hvis der fx afholdes fredagsbar eller julefrokost i arbejdspladsens lokaler, fordi det er en social aktivitet.

Det er fortsat tilladt at afholde møder og konferencer for op til 500 personer, forudsat at deltagerne sidder ned, og forudsat at der er to kvadratmeter per person i lokalet.

Opsynspersonale i store butikker

I butikker på over 2000 kvadratmeter er det fra i dag et krav, at der er synligt opsynspersonale, der sikrer, at restriktionerne overholdes i den del af butikken, der er offentligt tilgængelig.

Det er AutoBranchen Danmarks opfattelse, at medarbejdere kan udfylde denne rolle, såfremt de er bekendt med reglerne og er synlige fx ved at iføre sig en gul vest, som man kender det fra supermarkeder, stormagasiner mv. Vi er i gang med at søge yderligere afklaring om dette forhold.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at butikker på mindre end 2000 kvadratmeter følger samme regler.

Kravet gælder frem til den 2. januar.

Regler for indrejse til Danmark skærpes

I restriktionerne er der øget fokus på at forhindre, at smitten kommer til Danmark. Derfor skærpes grænsekontrollen, hvilket kan medføre længere køer ved grænsen.

Samtidig skal udlændinge, der kommer til Danmark fra højrisikoområder, kunne fremvise en negativ coronatest, foretaget senest 72 timer før indrejse. Ligeledes kan virksomheder med mange udenlandske medarbejdere forvente et øget fokus på at overholde reglerne.

Opfordring til at aflyse sociale arrangementer

Myndighederne opfordrer til at alle sociale arrangementer på arbejdspladserne aflyses, og at medarbejdere med det mindste symptom på Coronavirus ikke møder på arbejde, før der kan fremvises en negativ test.

”Vi gør vores yderste for at få endnu mere klarhed over de nye regler, der gælder for autobranchen. De nye retningslinjer er flere steder meget overordnet. Vi har en dialog med myndighederne for at få dem til at præcisere nogle af kravene, hvor der er usikkerhed om, hvordan reglerne skal fortolkes. Vi opfordrer generelt til, at der bliver taget forholdsregler, som minimerer risikoen for smittespredning i forretningerne, så man undgår, at flere medarbejdere eller en hel afdeling bliver lagt ned med smitte”, siger chef for medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation i AutoBranchen Danmark, Charlotte Brix Andersen.

AutoBranchen Danmark vil løbende orientere om ændringer i reglerne. Der er umiddelbart ikke udsigt til økonomisk kompensation til branchen, da hjælpepakkerne fokuseres på de brancher, der de facto eller reelt er tvangslukkede.

[/fusion_text][fusion_tagline_box content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_border_radius=”” buttoncolor=”default” title=”R29kZSByw6Vk” description=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.70″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”none” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

– Hold mindst én meters afstand til hinanden og to meters afstand til særligt sårbare personer.

– Husk at have håndsprit stående synligt fremme alle steder i forretningen.

-Fjern håndklæder på toiletterne. Brug papirservietter i stedet.

-Husk hyppig og ekstra rengøring.

-Undgå frokostbuffet.

[/fusion_tagline_box][fusion_recent_posts layout=”default” picture_size=”fixed” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”nyhed” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”0″ strip_html=”yes” scrolling=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]