Bilforhandlere

Pressemeddelelse: Forbrugerne kan trygt handle bil

Politikerne har skabt en situation, hvor der i en overgangsordning skal ind betales for meget eller måske for lidt i registreringsafgift, når forbrugerne skal have ny bil. Dette vil så blive reguleret til sommer, når SKAT’s IT-systemer er blevet klar til at håndtere de nye afgifter.

“Situationen er under al kritik. Særligt når FDM nu direkte går ud og fraråder forbrugerne at handle bil. Det er ganske enkelt at gå for langt og urimeligt over for branchen”,  siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, der er brancheorganisation for bilforhandlere, værksteder, leasingselskaber og autolakerere.

”Jeg er simpelthen målløs over, at FDM går ud og rådgiver forbrugerne til ikke at købe bil. Jeg vil gerne understrege, at man trygt kan gå ned til sin forhandler og købe bil. Bilforhandlere i hele landet gør alt, hvad de kan for at holde forretningerne kørende og sikre et bilsalg, der er trygt – både når det gælder corona, og når det gælder de nye bilafgifter,” siger Gitte Seeberg og fortsætter:

“Mange bilforhandlere står i en virkelig svær situation. De mister meget indtjening lige nu. Hjælpepakkerne er ikke skruet sammen, så de passer til en bilforretning, så der er udfordringer med at søge hjælpepakkerne. Det sidste vi har brug for, er at der  nu bliver sået tvivl om bilkøbet. Forbrugerne kan være ganske trygge. For langt de flestes vedkommende er det forhandlerne, der tager risikoen med de nye afgifter,” understreger hun.

Forhandlere lægger store beløb ud

AutoBranchen Danmark har for få dage siden spurgt sine medlemmer i en undersøgelse om netop forholdet om afgifterne. Den viser klart, at det er forhandlerne, der lægger penge ud for staten. Netop dét forhold sætter bilforhandlerne i en stor økonomisk klemme lige nu.

“Det er kritisk nok i forvejen, at de skal agere bank for staten indtil SKAT’s IT-systemer kan håndtere de nye bilafgifter. Det betyder, at de skal finde ekstra mange penge i disse tider, hvor Danmark er lukket ned, og bilsalget kører på et absolut minimum. Situationen understreger endnu en gang behovet for, at Skatteministeriet hurtigst muligt sikrer en bedre overgangsordning til de nye bilafgifter. ”, siger Gitte Seeberg.

Når politikerne har skabt en situation, som bilforhandlerne gør hvad de kan for at løse på bedste vis, så mener Gitte Seeberg, at FDM’s holdning er en kniv i ryggen på branchen.

“Vi har brug for at holde forretningerne kørende i denne vanskelige coronatid. Jeg synes ærlig talt ikke, at FDM udviser særlig meget samfundssind eller forståelse for, at hjulene stadig skal dreje rundt”, siger Gitte Seeberg.

Januar måned er traditionelt en af de bedste måneder for bilsalg. Mange holder nytårskure med masser af kunder, som ser på nye bilmodeller i forretningerne. Dette er ikke muligt nu og derfor mister forhandlerne i forvejen vigtig indtjening i disse uger.

AutoBranchen Danmark er brancheorganisation for cirka 1200 bilforhandlere, værksteder, leasingselskaber og autolakerere.

Charlotte Briix Andersen, chef for Medlemsservice, Forretningsudvikling og Kommunikation, telefon 31 36 94 00.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation