FGU

Serviceaftaler giver et godt cash flow og loyale kunder

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Flere og flere bilhuse tilbyder en service- og reparationsaftale, når kunderne køber bil. Serviceaftalerne er en god måde dels at fastholde kunderne til bilhuset og værkstedet og samtidig øge kundetilfredsheden.

En af de virksomheder, som ser store fordele i serviceaftalerne, er Kjær Biler Peugeot A/S i Haderslev. Indehaver Michael Kjær nævner flere gevinster ved at tilbyde en service- og reparationsaftale i forbindelse med et bilsalg.

”Kundeloyaliteten styrkes kraftigt, når de indgår en aftale med os i forbindelse med værkstedsopgaver. Og netop på værkstedet kan vi systematisere vores tid langt bedre. Det skaber på mange måder et tættere bånd til kunderne, der kommer igen”, fortæller Michael Kjær.

Et mere effektivt værksted

Konkret giver den faste strøm af kunder hos Kjær Biler mulighed for at strukturere personalets tid bedre. Både i indskrivningen og på værkstedet.

”Den største fordel er, at vi kan gå i gang med opgaverne med det samme. Når vi får biler ind uden en serviceaftale, og vi opdager fejl og mangler, skal udskiftningen eller forbedringen først aftales med kunden. Og her risikerer vi, at processen går i stå”, siger Michal Kjær og tilføjer:

”Desuden bliver det så personalets opgave at forklare kunden uden en service- og reparationsaftale, hvorfor værkstedsregningen potentielt set bliver flere tusinde kroner dyrere. Med en fast aftale i hånden fra kunden kan vores folk bare gå i gang, og kunderne får ikke nogen uforudsete regninger bagefter”.

Et solidt cash flow

Som forretningsdrivende er der flere fordele ved service- og reparationsaftalerne, som kunderne betaler i faste bidder alt efter type, omfang, bilmodel og mærke. De fleste serviceaftaler kan sættes op med månedlig betaling, og det er godt for økonomien i bilhuset.

”Serviceaftaler giver et bedre cash flow hos os. Omsætningen vil lægge sig mere stabilt hen over en måned eller et år, og vi er ikke på samme måde afhængige af særlige værkstedsbesøg for at højne omsætningen. På den måde kan vi også lidt nemmere lægge budget”, forklarer Michael Kjær fra Kjær Biler, som ligger i den nordlige ende af Haderslev.

Kunder med aftale mere tilfredse

Som andre bilhuse laver Kjær Biler løbende undersøgelser om kundetilfredshed. Her viser det sig, at der er tydelig forskel på kunder med eller uden en serviceog reparationsaftale.

”Vi oplever, at kunder med en service- og reparationsaftale scorer noget højere i tilfredshedsundersøgelser end dem uden. Forklaringen skal helt klart findes i, at produktet giver dem tryghed og forudsigelighed, når de sender bilen på værksted”, siger Michael Kjær og fortsætter:

”Og det er ikke kun vores tid her i bilhuset, som kan systematiseres bedre. Det kan kundernes tid også, for vi sørger for at indkalde dem automatisk, når tiden er. Og med et endnu bedre forbedret og effektivt værksted, minimerer vi kundens ventetid”.

[/fusion_text][fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.70″ border=”0″ bordercolor=”” highlightposition=”none” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Om temaet” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Flere og flere bilforhandlere tilbyder service- og reparationsaftaler til kunderne. AutoBranchen Danmark kigger nærmere på, hvad aftalerne betyder for økonomien, kundetilfredsheden og loyaliteten mellem bilhuse og deres kunder.

Og ikke mindst hvad potentialet er for de bilforhandlere, som endnu ikke tilbyder service- og reparationsaftaler. Vi har interviewet tre forskellige bilforhandlere i tre forskellige regioner i Danmark om deres erfaringer med aftalerne, og vores auto-jurist kigger nærmere på aftalerne med paragraf-øjne.

[/fusion_tagline_box][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Seneste tema-artikler

[/fusion_text][fusion_recent_posts layout=”default” picture_size=”fixed” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”tema” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”0″ strip_html=”yes” scrolling=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]