Folketingsvalg 2022 (bruges ikke)

Undersøgelse: Langt flere grønne biler i 2020 – men ikke nok til at nå milepæl

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Danmarks bilforhandlere forventer at sælge langt flere el- og hybridbiler i 2020 end i 2019. Det viser en ny medlemsundersøgelse foretaget af AutoBranchen Danmark for forventningerne til første kvartal 2020.

Til det konkrete spørgsmål: ‘Forventer du, at 2020 vil byde på flere solgt elbiler end 2019’ svarer 86% ja til flere eller markant flere solgte elbiler.

Ved samme spørgsmål, blot med fokus på hybridbiler, svarer 89% af respondenterne, at der vil blive solgt flere eller markant flere hybridbiler.

For Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, viser det, at landets bilforhandlere er klar til at understøtte den grønne omstilling. Og at langt flere bilmærker enten har eller vil have produkter i salgslokalerne, som rammer den efterspørgsel, mange bilkøbere har lige nu.

“Undersøgelsen viser, at flere bilforhandlere enten har omlagt eller er i gang med at omlægge forretningen til biler på strøm. Det sker i takt med, at der præsenteres et væld af nye el- og hybridbiler på tværs af bilmærker. Derfor investeres der massivt i uddannelse og indretning af bilhusene”, udtaler Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark.

Klar plan for ladestandere

I undersøgelsen bliver bilforhandlerne også spurgt til, hvad de som fagfolk vil pege på skal være på plads, hvis den grønne omstilling med flere miljøvenlige biler skal lykkes i Danmark. Det er ud fra en målsætning om én million grønne biler i 2030.

Flertallet af forhandlerne tror ikke, at Danmark når op på så stor en volumen af el- og hybridbiler i 2030.

34% af respondenterne forventer, at der er under 250.000 elbiler på de danske veje i 2030, mens 30% forventer, at tallet lander på mellem 250.000 og 500.000 elbiler.

Kun 2% mener, at målsætningen om en million elbiler bliver nået i 2030.

Målsætningen om en million grønne biler i 2030 blev fremsat af forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Det er samme målsætning, som transportkommissionen arbejder ud fra. En kommission, der i løbet af 2020 skal præsentere en delrapport for en massiv omlægning af området for bilafgifter.

Det helt store bump for markant flere grønne biler på vejene er infrastrukturen til opladning. Sådan lyder forudsigelsen i et stort flertal af de uddybende begrundelser om bestanden af grønne biler i 2030, som respondenterne kommer med i undersøgelsen.

“Rigtig mange besvarelser efterlyser en klar plan for infrastrukturen til at oplade el- og hybridbilerne på farten. Det er afgørende for, at landet hænger sammen, men vi mangler at se en samlet plan fra den siddende regering, og det er uholdbart”, siger Gitte Seeberg.

Hverdag på strøm skal hænge sammen

“Hvis bilkøberne ikke tror på, at deres hverdag med børn, indkøb, sportsaktiviteter og arbejde kan gøres så nemt som i dag, vil den grønne omstilling ikke for alvor tage fart. Af de årsager er det afgørende at få svar på, hvor mange nye hurtigladere, der skal opstilles. Vi mangler også et klart svar på, hvad der skal ske med afgiften på elbiler på den lange bane”, udtaler Gitte Seeberg.

[/fusion_text][fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.70″ border=”0″ bordercolor=”” highlightposition=”none” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Fakta om medlemsundersøgelsen” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

  • Undersøgelsen for første kvartal 2020 er udført af AutoBranchen Danmark.
  • Gennemført i januar 2020.
  • 96 store og små medlemsvirksomheder har anonymt besvaret undersøgelsen.
  • Undersøgelsen gentages hvert kvartal.

[/fusion_tagline_box][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Andre nyheder

[/fusion_text][fusion_recent_posts layout=”default” picture_size=”fixed” hover_type=”none” columns=”3″ number_posts=”6″ offset=”0″ pull_by=”category” cat_slug=”nyhed” exclude_cats=”” tag_slug=”” exclude_tags=”” thumbnail=”yes” title=”yes” meta=”no” meta_author=”no” meta_categories=”no” meta_date=”yes” meta_comments=”yes” meta_tags=”no” content_alignment=”” excerpt=”yes” excerpt_length=”0″ strip_html=”yes” scrolling=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]