Bilforhandlere

Nyt om genåbningen

I starten af denne uge vil regeringen komme med en udmelding om, hvordan restriktionerne skal se ud fra på søndag, hvor de nuværende restriktioner udløber.

Mandag den 22. februar vil regeringen modtage en række beregninger, der kortlægger de sundhedsmæssige konsekvenser af en delvis genåbning af samfundet. Eksperterne regner modsat tidligere specifikt på konsekvenserne ved genåbning af dele af erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne mv. På baggrund af beregningerne, vil regeringen senest onsdag den 24. februar meddele, hvilke restriktioner, der kan ophæves eller lempes. AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er tilfreds med, at der nu bliver sat konkrete tal på konsekvenserne ved genåbningen.

”Igennem januar og februar har AutoBranchen Danmark presset på hos regeringen og Folketinget sammen med andre erhvervsorganisationer for en delvis genåbning af salgslokalerne. Men regeringen har hidtil brugt de manglende beregninger fra sundhedseksperterne som årsag til at udskyde beslutningen om genåbning”, siger Gitte Seeberg og fortsætter:

”Regeringens retorik og handlinger den sidste uges tid er ikke opmuntrende læsning, selvom vi i vores genåbningsplan og i medierne har fortalt, at det kan foregå forsvarligt i de store salgslokaler gennem tidsbestilling og krav om test. Eksperternes beregninger bør vise, at det er forsvarligt at genåbne store butikker som vores.”

Erhvervsminister afviser genåbning og ændring lønkompensation

AutoBranchen Danmark har gentagne gange henvendt sig til erhvervsminister Simon Kollerup og resten af regeringen med henblik på at få mulighed for en delvis genåbning af autobranchen. Tilsvarende har regeringen modtaget vores genåbningsplan, hvor vi skitserer, hvordan branchen kan åbne på forsvarlig vis med loft over antallet af besøgende, krav om tidsbestilling og om nødvendigt krav om en negativ corona-test.

Vi har også benyttet lejligheden til at understrege, at store dele af branchen ikke kan få lønkompensation til salgspersonalet, fordi de ikke udgør 30 procent af medarbejderne på p-nummeret. Det tvinger branchen til at undvære lønkompensation eller sende unødigt mange medarbejdere hjem.

Herunder kan du læse ministerens svar til Gitte Seeberg. Konklusionen er dog, at ministeren mener, at der er for stor risiko for snyd, hvis lønkompensationsordningen ændres, så autobranchen kan benytte den.

Kontakt

Juridisk hotline