Eksportgodtgørelse

Nyt styresignal om leasing og tilbagebetaling er trådt i kraft

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Den 20. september kom Skatteforvaltningen med et nyt styresignal, som AutoBranchen Danmark omtalte, da det var i høring.

Styresignalet giver leasinggivere, der har betalt fuld registreringsafgift, mulighed for at søge genoptagelse i tilfælde, hvor tilladelsen til forholdsmæssig registreringsafgift er bortfaldet som følge af efterfølgende ændringer i leasingkontrakten.

Dertil kan der søges om genoptagelse, hvis Motorstyrelsen, der er den ansvarlige styrelse, ikke af egen drift genoptager sagen.

Det er en ændring af praksis efter registreringslovens § 3 b, stk. 6, 1. pkt. vedrørende ‘bortfald af leasingaftaler og opkrævning af fuld registreringsafgift ved ikke godkendte ændringer foretaget efter tilladelsen‘, men som ikke har betydning for den tidligere tilladelse til betaling af forholdsmæssig registreringsafgift.

Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist hos AutoBranchen Danmark, følger op:

“Behovet for praksisændring sker på baggrund af Højesteret SKM.2018.77.HR. Dommen fastslår, at bestemmelsen i loven for registreringsafgift ikke giver fornøden hjemmel til at anse en tilladelse til forholdsmæssig registreringsafgift for bortfaldet, som følge af ikke godkendte, men ubetydelige ændringer i leasingaftalen”.

“Man har hidtil haft en meget restriktiv praksis i forhold til ændring af leasingaftaler, men denne er der nu blødt op for med det nye styresignal.”

Her går grænsen for tilbagebetaling

I dommen, som førte til det nye styresignal, var der tale om en pligt til at betale fuld registreringsafgift fra 1. juli 2012. Det er derfor den skæringsdato for eventuelle sager, hvor der nu kan søges om genoptagelse.

Ida Nynne Daarbak Jensen anbefaler, at leasinggivere selv gennemgår, om de har nogle gamle sager liggende helt tilbage til 1. juli 2012, som kan genoptages på baggrund af det nye styresignal. Og hun opfordrer til at kontakte Motorstyrelsen eller AutoBranchen Danmarks jurister ved tvivlstilfælde og spørgsmål.

Det nye styresignal træder i kraft 1. januar 2020. Læs mere om det nye styresignal fra Skatteforvaltningen her.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]