Bilforhandlere

Omberegninger: Motorstyrelsen løser de resterende sager manuelt

AutoBranchen Danmark er blevet orienteret om, at Motorstyrelsen ikke kan løse de resterende sager på normal vis. Derfor vil sagerne nu skulle håndbæres på manuel vis.

AutoBranchen Danmark er blevet orienteret om, at Motorstyrelsen ikke kan løse de resterende sager på normal vis. Derfor vil sagerne nu skulle håndbæres på manuel vis.

På et motorkontaktudvalgsmøde i starten af juni, hvor Motorstyrelsen løbende har en dialog med branchen om styrelsens arbejde, orienterede Motorstyrelsen om, at de ser sig nødsaget til at løse de sidste omberegninger på manuel vis.

Ifølge AutoBranchen Danmarks juridiske chef, advokat Abid Khan, er det en nødvendighed for at færdiggøre de sidste sager.

”De fleste i branchen er klar over, at Motorstyrelsens IT-systemer ikke har kunnet håndtere de nye bilafgifter, som AutoBranchen Danmark advarede politikerne imod før bilafgifterne, blev vedtaget. Selvom det er frustrerende for branchen, så er det vores overbevisning, at Motorstyrelsen gør alt i deres magt for at få afsluttet omberegningerne hurtigst muligt. Politikerne har desværre ikke givet dem særlige gode kort på hånden, derfor er der ikke andre alternativer end at løse sagerne manuelt,” forklarer Abid Khan.

Motorstyrelsen arbejder stadig på at få fastlagt det præcise antal sager, men der er tale om flere tusinde sager, som Motorstyrelsen nu skal håndbære, som Abid Khan forklarer:

”Det er desværre en langsommelig proces, fordi der hurtigt kan bruges et par timer på de mere komplicerede sager. Derfor vil det tage tid, men jeg er ikke i tvivl om, at Motorstyrelsen gør, hvad der kan gøres. Hvis du har spørgsmål til processen, er du som medlem velkomment til at kontakte vores jurister.”

Kontakt

Abid Khan

Juridisk chef / advokat