Mekanikere er en eftertragtet arbejdskraft, og der er brug for dem også i de kommende år. Derfor er det vigtigt at passe på dem, når de er på arbejde.

Jobbet som mekaniker kan nemlig kræve masser af løft og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger hver eneste dag.

”Ergonomien er enormt vigtig på sådan en arbejdsplads som et værksted er. Det spiller en stor rolle, at man har de rigtige hjælpemidler. For færre sygedage, højere effektivitet og en stab af medarbejdere, der ikke kæmper med smerter, gør virkelig en forskel på en arbejdsplads. Og således også på bundlinjen”, siger Dan Mortensen, der er produktudvikler i den jyske virksomhed Flex1One, der kommer til Vores Autobranche på Gram Slot.

På branchedagene vil Dan Mortensen og hans kolleger fortælle om vigtigheden af at bruge de rigtige ergonomiske redskaber.

Han er selv i vælten i denne tid, fordi han har designet ”Wheel Trolley Easy Lift”, som er et værdifuldt hjælpemiddel til at håndtere hjulskift på værkstedet. Produktet høstede store anerkendelser på Automechanika i Frankfurt i efteråret, og da den første produktion kom på gaden i 2019, blev de udsolgt på kun et par uger.

”For os er det vigtigt hele tiden at finde løsninger, der kan forbedre ergonomien. Den her bringer hjulene op i korrekt løftehøjde – den er både ergonomisk, og kan erhverves for en lille investering”, siger Dan Mortensen om sit produkt, som desuden er finalist i Danish Design Awards i kategorien ”Better work”.  Om hans produkt også vinder, bliver afgjort i ugen efter branchedagene på Gram Slot.

Ifølge Dan Mortensen kan en mekaniker risikere at skulle løfte op mod seks ton dagligt. Med de seneste års forøgede salg af SUV’er, er danskerne begyndt at købe større biler – de kræver også større og tungere hjul end mikrobilerne.

Dan Mortensen taler på Fagsnak 4 på Gram Slot i tidsrummet klokken 16.30-17.15 tirsdag den 7. maj. Du kan også se Wheel Trolley Easy Lift på udstillingen på Gram Slot i de to dage branchedagene varer.

Klik her for at læse mere og tilmelde dig branchedagene: Vores Autobranche.