Bilforhandlere

Pas på momsregler ved import fra Tyskland  

I en tid hvor udbuddet af biler er lille, og efterspørgslen omvendt er stor, har det tyske bilmarked været et tillokkende indkøbssted for leasing og bilvirksomheder.

Du er måske allerede på vej over grænsen, eller måske har du lige kørt bilen ind i din udstillingshal. Henter du biler i Tyskland, skal du være opmærksom på momsreglerne ved salget. De kan nemlig være en dyr omgang, såfremt du ikke har helt styr på dem. Det gælder uanset, om bilerne syd for grænsen er købt af forhandler eller privat.

Indtægter fra salg af biler er momspligtige, og der skal afregnes almindelig moms af salget på 25 procent af salget i følgende tilfælde.

  1. Ved køb af køretøj, hvor der er specificeret dansk moms.
  2. Ved køb af et køretøj fra et andet EU-land, hvor der ikke er anført nogen moms eller henvisning til salg efter brugtmomsreglerne.
  3. Ved køb af et køretøj fra et andet EU-land, hvor der allerede er opkrævet lokal moms.
  4. Ved import af køretøj fra et tredjeland.

Hvad gør du så, når bilen du køber, er en brugt bil i Tyskland?

Det svarer AutoBranchen Danmarks jurist, Naser Al-Zakta på her.

”Du skal gøre brug af brugtmomsreglerne for at undgå en dobbelt opkrævning af moms ved salg af en brugt bil. Brugtmomsordningen er frivillig, hvorfor man selv skal sørge for at opfylde kravene. Bliver kravene ikke opfyldt, eller anvendes ordningen ikke, skal der betales moms af hele salgsprisen ved salg af bilen,” fortæller han og fortsætter:

”Brugtmomssreglerne kan anvendes både ved køb af biler fra privatpersoner og ved køb af biler fra virksomheder, der selv anvender brugtmomsordningen. Derudover kan reglerne også anvendes ved køb af biler hos en virksomhed, hvis salg er momsfritaget i deres pågældende EU-land,” siger han.

Der gælder desuden nogle formelle krav, som er vigtige at have med i forbindelse med brugen af brugtmomsordningen. Der gælder et fakturakrav ved salget af bilen, og hvis bilen er købt fra en privat sælger, skal sælgeren skrive under på et afregningsbilag, der skal underskrives og dateres.

Endelig er det vigtigt, at man fører et separat regnskab for den ordning, som bruges.

Det skal altid kunne dokumenteres, såfremt man ønsker at gøre brug af brugtmomsreglerne, at bilen enten er:

  1. Købt privat
  2. købt hos en dansk virksomhed uden moms, eller
  3. bilen er købt hos en virksomhed efter brugtmomsreglerne.

Kontakt

Juridisk hotline