Persondata

Persondatapolitik i personalehåndbogen

Indførelsen af persondataforordningen har skabt en del spørgsmål og tvivl hos mange virksomheder. Det kan være svært at overskue, hvad der skal gøres, og ikke mindst hvordan.

For at hjælpe medlemmerne med at håndtere de nye regler i virksomhedens hverdag, har AutoBranchen Danmark udarbejdet et persondataunivers. Her kan I dels finde svar på typiske spørgsmål vedrørende emnet, men også en række standardskabeloner, som I frit kan benytte i virksomheden.

Det er dog vigtigt at understrege at skabelonerne er generelle, og naturligvis skal tilpasses så den passer lige netop til jeres virksomhed. Persondatauniverset og de forskellige skabeloner kan findes på ABDKs hjemmeside under AutoBranchen Danmarks Persondataunivers.

Afhængig af hvilken branche jeres virksomhed tilhører, har AutoBranchen Danmark udformet en samlet persondatapolitik – ”Den komplette persondatapolitik – autolakere/nyvogns-/brugtvognsforhandlere” som I kan downloade og hente inspiration fra. Du finder den rette persondatapolitik ved at klikke her. 

Fælles for alle brancher er, at afsnittet om virksomhedens medarbejdere – ”Detaljeret behandlingsregler – Ansatte” er helt ens. Afsnittet er en del af den samlede beskrevne persondatapolitik, som ifølge den nye lov skal være tilgængelig, og som vi derfor anbefaler, at I lægger på jeres hjemmeside.

Derudover anbefaler AutoBranchens ArbejdsgiverForening, at to af underafsnittene også er en del af jeres personalehåndbog. Det drejer sig om henholdsvis: ”Behandling af persondata om nuværende ansatte” og ”Behandling af persondata om tidligere ansatte, herunder om sletning”. Er der i jeres nuværende personalhåndbog noget om e-mails, internet og TV-overvågning mv. anbefaler vi også, at I samstemmer disse oplysninger med tekstforslagene om samme emner under hovedafsnittet: ”Detaljeret behandlingsregler – Ansatte”.

Har I ikke allerede en personalehåndbog, vil vi opfordre til, at I får lavet en, og ABAF kan i den forbindelse være behjælpelig med en skabelon til ABAF medlemmerne. Trænger jeres nuværende håndbog blot til en generel opdatering, ud over tilføjelse af en persondatapolitik, skal I også være velkomne til at kontakte os.

Har I derimod specifikke spørgsmål om persondatapolitik, skal I kontakte juridisk chef i AutoBranchen Danmark Eylem Ünüvar på telefon 31 17 79 40 eller et@abdk.dk.