Skældsordene stod i kø, da regeringen sidste år indgik en smal aftale om at holde elbiler op til 400.000 kroner afgiftsfri i to år. Beregninger viste nemlig, at aftalen ville give 1000 nye elbiler, selvom Lars Løkke har meldt ud, at målet er en million elbiler i 2030.

SF’s skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, mente, at regeringen lagde op til en grøn omstilling i “snegletempo”. Henning Hyllested fra Enhedslisten kaldte regeringens plan “elendig”. Og de radikales Ida Auken sagde, at “der er større chance for, at vi har en million flyvende biler i 2030 end en million elbiler i 2030 med den politik, regeringen lægger op til”.

Svært at tolke Christiansborg-sproget

Foreløbig har politikerne ikke givet befolkningen mange incitamenter til at foretrække elbiler og hybridbiler fremfor biler med fossile brændstoffer. Infrastrukturen med tilstrækkeligt med lademuligheder er heller ikke på plads, og det skal den være, når producenterne over de nærmeste par år giver os batterier, som kan køre langt og lade hurtigt.

Så hvilken vej blæser de politiske vinde? Hvad bliver temaerne i valgkampen, hvordan skal vi tolke politikernes budskaber og hvad vil være i fokus? Det ved Hans Engell noget om. Han er også i stand til at gøre os klogere på, hvordan den politiske situation ser ud efter valget – hvad vil fylde for den røde blok og hvad vil fylde for den blå blok?

Spørgsmålene trænger sig nemlig på, for det er på Christiansborg, man kan sætte fart på den grønne omstilling i takt med, at bilfabrikkerne lancerer nye elbiler med længere rækkevidde.

Svarene er vigtige for forretningen for alle i autobranchen. Elbilernes indtog vil ændre vores hverdag, men de mange udmeldinger i forskellige retninger, kan også betyde, at udviklingen bliver langsommere.

Borgen Live på Vores Autobranche

Der er brug for nogen, der kan hjælpe med at finde ud af, hvad der er op og ned i debatten. Når branchedagene ”Vores Autobranche” løber af stablen til maj, vil hovedscenen blive rammen for en omgang Borgen Live med Hans Engell, som er en af landets skarpeste og mest benyttede politiske kommentatorer. Han har fulgt livet på Christiansborg i mere end 40 år. Mange år som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds. I dag som politisk kommentator og med et kildenet som få.

Hans Engell vurderer løbende de politiske udmeldinger fra partierne for flere medier, og han kommer til Gram Slot midt i en travl politisk tid for at udlægge teksten og gøre os klogere på, hvordan politikerne tænker om alt det, der spiller en rolle for politikerne på Christiansborg lige nu. Klimadebatten og grøn omstilling fylder meget, men det er der også andre emner, som gør, og Hans Engell kan gøre os klogere på det hele.

HVOR: Hovedscenen, Gram Slot
HVORNÅR: 7. maj 2019

KLIK HER FOR TILMELDING