Pressemeddelelser

Pressemeddelelse: Bandepakke rammer de brodne kar i bilbranchen

AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv Transport og Dansk Mobilitet roser regeringens udspil til en ny bandepakke for gå direkte efter de brodne kar i autobranchen.

Regeringen har tirsdag præsenteret den længe ventede bandepakke. Udspillet lægger op til at slå hårdt og målrettet ned på de brodne kar i bilbranchen, som gør det muligt at kriminelle at få adgang til leasingbiler. Alt for længe har kontrollen med synshaller og klonede biler været for utilstrækkelig og muliggjort snyd. Derfor er det vigtigt, at regeringen nu gør alt for at stække de brodne kar uden at ramme resten af branchen.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg mener, at regeringen har ramt den rigtige balance mellem behovet for at jagte banderne og hensynet til erhvervslivet.

“Det er virkelig positivt, at Christiansborg med denne bandepakke ikke skyder med spredehagl mod en hel branche, men i stedet fokuserer direkte på problemerne – synshallerne og de klonede biler. Vi har i årevis påpeget problemerne med synshaller og klonede biler, derfor er vi i AutoBranchen Danmark meget tilfredse med, at regeringen i jagten på banderne sætter ind med strammere og målrettet kontrol direkte mod problemets kerne,” fortæller Gitte Seeberg.

Dansk Erhvervs branchedirektør for transport, Jesper Kronborg deler begejstringen for regeringens bandepakke.

“Det er dejligt at se, at regeringens udspil til en bandepakke ikke ser ud til at blive et problem for udlejnings- og leasingselskaber, der i de kommende år vil blive en stadig mere central brik i fremtidens mobilitet. Jeg håber, at den endelige lovgivning også vil afspejle hensynet til de små- og mellemstore virksomheder, der hverdag tilbyder danskerne mobilitet til rimelige penge,” udtaler Jesper Kronborg.

Christoffer Greenfort, sekretariatschef for udlejningselskaberne i Dansk Mobilitet er glad for, at regeringen har lyttet til de forskellige holdninger i og omkring den danske autorbranche.

“Udspillet afspejler, at regeringen har lyttet til alle aktører indenfor bilbranchen og på den baggrund, har taget en informeret beslutning om at fokusere på de brodne kar. Der bliver både slået hårdt ned på dem, der ikke har rent mel i posen, men samtidig rammer hæmmer man ikke de lovlydige virksomheder i branchen med symbolpolitiske tiltag. Det er godt politisk håndværk,” siger Christoffer Greenfort.

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation