Bilforhandlere

Pressemeddelelse: Bred og langsigtet aftale om bilafgifter skal landes nu

Venstre, Konservative og Radikale Venstre går nu sammen om et mål på én million grønne biler i 2030. AutoBranchen Danmark opfordrer til, at der hurtigst muligt laves en grøn, bred og langsigtet aftale om bilafgifterne.

Med gårsdagens udspil fra Venstre, Konservative og Radikale Venstre vil en stor del af Folketinget sætte turbo på salget af de grønne biler frem mod 2030. AutoBranchen Danmark glæder sig over ambitionerne, men opfordrer partierne til meget hurtigt at finde fælles fodslag, da parterne står langt fra hinanden.

”Lige nu har forhandlingerne om afgifterne sat salget af biler i stå på femte uge. Det er uholdbart, at det skal tage så lang tid at forhandle afgifterne, og det er ikke, hvad branchen blev stillet i udsigt”, siger AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg til, at politikerne ikke har nærmet sig hinanden på de nye bilafgifter, der skal træde i kraft fra nytår.

”Når politikerne debatterer afgifter, går bilsalget i stå. Det har vi set mange gange de seneste år, og det oplever branchen igen netop nu. Efterårsferien er traditionelt en god uge at sælge biler i. Men i modsætning til tidligere år, vurderer 7 ud 10 af vores medlemmer, at de har færre kunder end de foregående år, og der bliver underskrevet færre slutsedler. Debatten skaber uro. Derfor må jeg på det kraftigste opfordre politikerne til at lave en aftale hurtigst muligt”, siger Gitte Seeberg.

Forudsigelighed og lav pris vigtigst

Politikerne fokuserer i høj grad på målsætningerne, men AutoBranchen Danmark mener, at forudsigelighed om bilafgifterne og de nuværende lave priser på elbiler er endnu vigtigere for at øge salget af de grønne biler.

”For rigtigt at foretage den grønne omstilling, skal der være de rette incitamenter til at købe en elbil. Vi ved fra vores medlemmer, at pris, ladeinfrastruktur og rækkevidde er afgørende faktorer for at flere får lyst til at købe en elbil. Derfor er det enormt vigtigt, at afgifterne på elbiler ikke tager et stort prishop efter nytår, som finanslovsforslaget lægger op til. Mange kunder er derfor tøvende med at købe elbiler lige nu. Hvis de først kan leveres efter nytår, er der risiko for, at det bliver til en noget højere afgift,” siger Gitte Seeberg.

Pressekontakt
Charlotte Brix Andersen, kommunikationschef hos AutoBranchen Danmark.
Tlf.: 31 36 94 00 // Mail:
cba@abdk.dk

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation