”Der er store trængselsproblemer især i København, og roadpricing kan være en løsning på dele af problemerne. Når det er sagt, er biler hårdt beskattet i forvejen. Det må ikke blive dyrere at have en bil. Registreringsafgiften skal derfor tilsvarende sættes ned, så hverken bilejere eller andre lider under indførelsen af roadpricing”.

Det siger Gitte Seeberg, der er administrerende direktør i AutoBranchen Danmark, i en kommentar til fredagens nyhed i Berlingske, der fortæller, at Alternativet i København vil stille forslag om at indføre roadpricing i København.

Med støtte fra Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og de Radikale er der tilsyneladende flertal i Borgerrepræsentationen for at søge staten om et forsøg med roadpricing.

AutoBranchen Danmark ser gode takter i forslaget, men som Gitte Seeberg understreger, må det ikke blive dyrere at købe og eje en bil, hvis forslaget bliver til virkelighed.

Trængselskommissionen anbefalede i 2013, at man senest 2025 indfører roadpricing i Danmark og teknologien er ifølge medlemmer af kommissionen klar.

”Vi bakker op om initiativer, der kan give mindre trængsel og bedre miljø på vejene, men jeg vil igen opfordre politikerne til ikke at tage en offentlig diskussion om bilafgifterne, der lammer bilsalget,” siger Gitte Seeberg.

Forslaget fra Alternativet skal behandles i Borgerrepræsentationen den 31. maj.