Bilforhandlere

PRESSEMEDDELELSE: Manglende fokus på skrotpræmie til dieselbiler og uddannelse i finanslov

Regeringens finanslovsforslag fjerner den forhøjede skrotpræmie til gamle dieselbiler og der mangler løsninger på manglen på arbejdskraft.

Regeringen har i dag fremlagt sit forslag til finanslov for 2022, men AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg ser to væsentlige mangler i forslaget. Det første er, at regeringen ikke vil videreføre den forhøjede skrotpræmie til gamle dieselbiler, hvor finansieringen udløber til nytår.

”I de sidste år, har vi haft stor succes med en forhøjet skrotpræmie til gamle dieselbiler, der har fjernet nogle af de mest forurenende biler fra de danske veje til gavn for luftkvaliteten og klimaet. Den har regeringen valgt ikke at forlænge ind i 2022, Det er problematisk både for miljøet og klimaet,” siger Gitte Seeberg.

I 2019 og 2020 var der afsat i alt 100 mio. kr. til ordningen, mens der i 2021 er der afsat 100 mio. kr. til den forhøjede skrotpræmie på 5000 kr. for dieselbiler fra før 2006. Gitte Seeberg opfordrer til at ordningen moderniseres og gøres permanent.

”Regeringen og støttepartierne har foreslået, at dieselbiler uden partikelfilter (fra før 2011) skal kunne udelukkes fra de fire store byer. Disse biler er skadelige for miljøet og har høj en CO2-udledning, og derfor skal vi have dem væk fra vejene. Derfor foreslår AutoBranchen Danmark, at alle dieselbiler uden partikelfilter kan få adgang til skrotpuljen fra 2022,” siger Gitte Seeberg. Der er pt. 218.000 dieselbiler fra før 2011 på de danske veje.

Finansloven skal sikre flere faglærte

Den anden store mangel i finanslovsforslaget er tiltag til at sikre flere faglærte.

”Værksteder og autolakerer mangler arbejdskraft ligesom mange andre håndværksbrancher i Danmark. Det bliver kun værre i fremtiden. AutoBranchen Danmark har foreslået, at der sættes en pulje af til få FGU-elever i virksomhedsrettede forløb, hvor de kan se, hvad en erhvervsuddannelse kan føre til. Det er win-win, hvis vi kan få de unge på kanten af uddannelsessystemet til at søge mod de brancher, der mangler arbejdskraft”, siger Gitte Seeberg.

Pressekontakt
Charlotte Brix Andersen, kommunikationschef hos AutoBranchen Danmark.
Tlf.: 31 36 94 00 // Mail:
cba@abdk.dk

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation