Bilforhandlere

Pressemeddelelse: Pluginhybridbiler er centrale for grøn omstilling

Regeringens støttepartier vil fjerne pluginhybridbilernes afgiftsrabat. AutoBranchen Danmark advarer imod forslaget, der vil føre til flere sorte biler i gaderne.

Information skriver i dag, at Enhedslisten har kaldt skatteminister Morten Bødskov i samråd og at regeringens støttepartier vil fjerne den afgiftsrabat, som støttepartierne selv aftalte med regeringen for et år siden. AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg advarer på det kraftigste imod at fjerne afgiftsrabatten:

”Jeg forstår godt, at de grønne partier er ivrige for at sikre, at der sælges flere elbiler – det er bilforhandlere også, men hvis der igen kommer uro og kaos om afgifterne, risikerer man, at de, der ville have købt en pluginhybrid i stedet, vælger en diesel og benzinbil, som slet ikke kan lades op med grøn strøm. Dermed risikerer man at gamble med den grønne omstilling i stedet for at hjælpe den på vej,” siger Gitte Seeberg, der understreger:

”Hvis vi fjerner afgiftsrabatten til pluginhybridbiler nu, kan der komme langt flere benzin- og dieselbiler på vejene, fordi alle der er klar til at køre elbil, har allerede valgt en elbil. Ejere af pluginhybridbiler har fravalgt elbilen, og mange vil komme til at vælge en benzin- eller dieselbil, hvis denne rabat sløjfes”, advarer Gitte Seeberg.

Dobbelt op på elbiler i januar 2022

Som en del af den kun et år gamle aftale om bilafgifterne, blev afgifterne for pluginhybridbiler hævet ved nytår. Det har betydet prisstigningerne på op mod 30.000 kr. for pluginhybrider. På den måde vil priserne på pluginhybriderne stige årligt frem mod 2025, hvor regeringen og støttepartierne har aftalt at genbesøge aftalen. Afgiftsstigningen har allerede slået igennem i salgstallene for januar 2022, hvor der er solgt 584 nye elbiler og 270 pluginhybridbiler.

”Vi slår i disse måneder den ene rekord efter den anden med salget af grønne biler. Bilafgifterne virker, når der i januar er solgt dobbelt så mange elbiler som pluginhybrider. Det går allerede i den retning, som politikerne ønsker. Derfor bør støttepartierne følge skatteministerens reaktion og stå ved den aftale den aftale, der er indgået, og som skal genforhandledes i 2025. Branchen blev lovet ro om bilafgifterne og den truer støttepartierne nu”, siger Gitte Seeberg.

Hun opfordrer politikerne til at sikre initiativer, der får flere danskere til at oplade pluginhybrider mere samt behovet for flere ladestandere, så alle grønne biler kan oplades smertefrit.

Pressekontakt
Nicolai Fiil-Søby, politisk konsulent & direktionsassistent hos AutoBranchen Danmark.
Tlf.: 4168 7633 // Mail:
nfi@abdk.dk

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper