Nyhed (bruges ikke)

Regeringen vil lægge renter på betaling af arveafgift

Efter massiv kritik af regeringens forslag om at tredoble arveafgiften for familieejede virksomheder har regeringen givet flere indrømmelser. Problemet er, at de er en gratis omgang.

Som AutoBranchen Danmark tidligere har beskrevet, vil regeringen tredoble arveafgiften til 15 procent i familieejede virksomheder fra nytår. Det har fået massiv kritik fra erhvervslivet og politiske modstandere, og derfor præsenterede regeringen et forslag om give henstand i 30 år til betaling af arveafgiften.

Nu viser det sig, at skatteminister Morten Bødskov vil lægge renter på tilbagebetalingen for de virksomheder, der måtte vælge at benytte ordningen. Regeringens udgangspunkt er en årlig rente på tre procent, men skatteministeren understreger, at det er til forhandling, da han søger et bredt flertal i Folketinget.

Selvom regeringen forsøger at skabe stabile rammevilkår er AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg langt fra begejstret for regeringens forslag.

 ”Tredoblingen af arveafgiften for familieejede virksomheder er skadelig nok i sig selv og vil koste arbejdspladser, fordi virksomhederne tvinges til at optage unødvendig gæld og bruge deres likviderer til at kunne betale arveafgiften. Regeringens forslag om at lægge renter på tilbagebetalingen gør kun virksomhedernes kvaler større. Til gengæld er jeg meget tilfreds med, at skatteministeren søger et bredt forlig, så reglerne ikke bliver ændret hver valgperiode”, siger Gitte Seeberg.

Forslaget om henstand i 30 år er ifølge Gitte Seeberg en fremstrakt hånd, selvom det ikke er en god løsning. Men det nye forslag vil undergrave den fremstrakte hånd.

”Forslaget er lidt en gratis omgang på den korte bane, eftersom de fleste kan låne penge til lavere renter end tre procent i dag. Hvis regeringen er fast besluttet på at pålægge renter, så kan den med fordel kigge mod reglerne for tilbagebetaling af SU-lån, hvor man betaler diskontoen plus en procent. Aktuelt ville renten være på en procent. Det vil være langt mere rimeligt og afspejle det nuværende lånemarked”, siger Gitte Seeberg.

[fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.70″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Gode råd til at gennemføre generationsskifte ” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

  1. Forskellige generationsskiftemodeller. Det gode generationsskifte indeholder analyse og afdækning af de konkrete forhold i sagen, så generationsskifteløsningen tilpasses til netop din virksomhed. Skattereglerne giver mulighed for forskellige løsninger, og i samspil med de selskabsretlige regler er det muligt at skræddersy en løsning, der opfylder netop dine behov.
  2. Generationsskifte og værdiansættelse. Særlige forhold vedrørende værdiansættelse kan være relevante i forbindelse med et generationsskifte. I kombination med de særlige regler om skatteretlig succession er det helt afgørende for virksomhedens fortsatte drift og de nye ejeres mulighed for at videreføre den, at der sker en korrekt opgørelse af virksomhedens værdi.
  3. Arv og gave. Skattereglerne giver særlig mulighed for, som led i et generationsskifte, at inddrage gaver af varierende størrelse. I den sammenhæng er det også helt afgørende at have specialistkendskab til arvereglerne, så I finder den mest fordelagtige løsning for jer.

Har du eller din virksomhed brug for at komme videre med mest optimale generationsskifte. Så kan du kontakte Ida Nynne Daarbak Jensen på enten tlf. 53 55 14 00 eller idj@abdk.dk.

[/fusion_tagline_box]