Bilforhandlere

Regeringens 2030-plan letter skattebyrden for generationsskifte i familieejede virksomheder

I sidste uge præsenterede regeringen deres ambitiøse 2030-plan, og hos AutoBranchen Danmark glæder vi os særligt over de tiltag, der vil lette skattebyrden ved overdragelse af familieejede virksomheder.
Helt konkret planlægger regeringen at reducere bo- og gaveafgiften samt afsætte 0,8 mia. kr. til et retskrav om udarbejdelse af en skematisk model for generationsskifte.

Godt med klarhed for virksomhederne

Når det kommer til generationsskifte, er det afgørende at have en klar plan på plads, og det er en proces, der tager tid. Derfor glæder det os at se, at regeringen anerkender vigtigheden af denne fase og har truffet skridt til at skabe ro og klarhed omkring vilkårene for virksomheder, der står over for generationsskifte. Administrerende direktør Gitte Seeberg uddyber: “Længe har familieejede virksomheder været usikre på, hvor mange midler de skal afsætte til generationsskiftet, og mange har risikeret at tømme hele deres egenkapital for at imødekomme skattekravene. Denne uholdbare situation har krævet en løsning, og det glæder mig, at regeringen nu vil introducere en skematisk værdiansættelse til at beregne skatten ved generationsskifte. Dette skaber ikke kun økonomisk forudsigelighed, men også en mere retfærdig proces for de involverede virksomhedsejere.”

AutoBranchen Danmark følger udviklingen nøje

Det er en vigtig sag for en branche med mange familieejede virksomheder, derfor følger vi regeringens tiltag nøje. Her vil vi have øje for at levere relevante informationer og indsigter, der vedrører de ændringer, der kommer som følge af den nye 2030-plan. Vi opfordrer jer derfor til at holde øje med vores kommunikationskanaler, hvor vi løbende vil dele opdateringer og vejledninger vedrørende skatteforhold og generationsskifte.  
Gitte Seeberg tilføjer: “Vi er glade for, at regeringen anerkender udfordringerne ved generationsskifte i familieejede virksomheder, og vi ser frem til at samarbejde med vores medlemmer og regeringen for at sikre en glidende overgang for fremtidige generationer.”

For yderligere information se kontaktoplysninger nedenfor, og hold øje med vores hjemmeside og nyhedsbreve.

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør