Bilforhandlere

Restriktioner for branchen gælder fortsat

Kære medlem

I går holdt Sundhedsministeriet m.fl. pressemøde om coronasituationen i Danmark. Restriktionerne som blev indført i december, stod til at udløbe på søndag den 16. januar. Efter pressemødet i går er de restriktioner, som gælder for branchen forlænget frem til den 1. februar. Nedenfor får du overblikket.

Følgende restriktioner gælder fortsat for autobranchen frem til den 1. februar. Overtrædelse for virksomhed eller privatpersoner kan straffes med bøde.

Arealkrav

  • Butikker under 2.000 kvadratmeter: 4 kvadratmeter per kunde
  • Butikker med 2.000-4.999 kvadrameter: 6 kvadratmeter per kunde
  • Butikker med 5.000-9.999 kvadratmeter: 8 kvadratmeter per kunde
  • Butikker over 10.000 kvadratmeter: 10 kvadratmeter per kunde

Mundbind

Kunder og ansatte med kundekontakt i butikker skal bære mundbind, selvom de kan fremvise et gyldigt coronapas. Det gælder dog ikke, hvis den ansatte befinder sig bag afskærmning eller en kunde sidder ned.

Indskrivninger til værksteder, der ligger i eller i forlængelse af et salgslokale vil også være omfattet af både arealkrav og mundbindskrav. Der er krav om skiltning af både arealkravet og mundbindskravet ved indgange.

Hvis indskrivningen til et værksted eller autolakeri ikke ligger i, eller i forlængelse af, et salgslokale, vil restriktionerne ikke ummidelbart gælde i de lokaler. Det kræver dog, at der ikke sælges varer, fx tilbehør til bilen, i indskrivningen

Biltransport på tværs af de danske grænser

Det er indført flere krav om test i forbindelse med indrejse til Danmark, hvilket kan få betydning for de af jer, der transporter biler på tværs af landets grænser. Det er vores vurdering, at:

  • Når der bruges et eksternt firma til at fragte biler frem og tilbage i en autotransport, vil dette blive betragtet som godskørsel og dermed ikke omfattet af kravene.
  • ​​​​​​​​​​​​Når vi kommer ned i de mindre biler f.eks. et 3,5 tons ”fejeblad” med én bil på, så kan det give bøvl ved grænseovergangen. Det kan være en udfordring, at grænsevagterne ikke er detaljeret nede i reglerne, og derfor kan blive i tvivl og vælge at standse transporten. Selvom man som virksomhed har retten på sin side, kan det tage tid at afklare. Derfor anbefaler vi, at man tager en test.
  • Når kørsel foretages i en privatejet eller virksomhedsejet bil, og man selv kører over grænsen og henter nogle få biler hjem til videresalg/leasing i egen forretning, er man omfattet af reglerne, og vi anbefaler en test.

Reglerne om indrejse indeholder en række undtagelser og detaljer, der kan have forskellig indflydelse fra virksomhed til virksomhed. Derfor anbefaler vi, at virksomheder, der selv transporterer biler over grænsen læser vores fyldestgørende artikel om emnet: Rejserestriktioner kan få betydning for branchen.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper