Bilforhandlere

Sådan får du udskudt registreringsafgift

Virksomheder, der ønsker at benytte udskydelsen af registreringsafgift for marts, skal sikre sig, at månedsangivelsen er udfyldt korrekt.

Som konsekvens af overgangsperioden til de nye bilafgifter, skal bilforhandlere og leasingselskaber lægge penge ud for staten frem til sommer, hvor Motorstyrelsen kan systemunderstøtte de nye bilafgifter. AutoBranchen Danmark har kritiseret regeringen og dens støttepartier for overgangsordningen, fordi den belaster store dele af branchens likviditet. På baggrund af den kraftige kritik meddelte regeringen og støttepartierne i januar, at registreringsafgiften ville blive udskudt for marts måned, der ellers ville skulle være betalt den 15. april.

For at kunne benytte udskydelsen skal selvanmeldere stadig angive registreringsafgiften for marts på månedsangivelsen. Motorregistret udskyder kun betalingsfristen automatisk under forudsætning af, at selvanmelderen godkender månedsangivelsen for marts 2021 rettidigt, det vil sige senest den 15. april 2021. Hvis du ikke godkender angivelsen rettidigt, bliver din betalingsfrist ikke udskudt.

Hvis du har godkendt månedsangivelsen for marts den 15. april 2021, kan du vente med at indbetale afgifterne for marts til den 15. november. Der løber ikke renter på beløbet før denne dato.

Bemærk, at udskydelsen af betalingsfrist kun gælder for månedsangivelsen for marts. De kommende månedsangivelser skal betales indenfor de normale frister

Kontakt

Juridisk hotline