Bilforhandlere

Salget af nye og brugte biler daler i oktober

Forbrugerne er begyndt at holde igen med køb af biler viser salgstallene fra oktober, hvor der er en mærkbar tilbagegang for både nye og bruge biler.

Igennem flere måneder har AutoBranchen Danmark oplevet flere medlemmer, der kan berette om faldende interesse fra forbrugerne, når det kommer til at erhverve biler. Den tendens begynder at vise sig i salgstallene for oktober måned, hvor der er solgt 10.852 nye biler og 38.210 brugte biler.

For begge grupper er der tale om klar tilbagegang målt både ift. bilsalget i september 2022 og oktober 2021. AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg forklarer om bilsalget:

”Hele Europa bevæger sig imod en økonomisk krise med inflation, energikrisen og en generel uforudsigelighed om, hvordan verdenen ser ud om et halvt år. Med tanke på, hvor stor en investering en bil er for de fleste danskere, er det desværre ikke overraskende, at det sætter sig i bilsalgstallene. I vores undersøgelser kan vi se, at forbrugerne særligt er blevet bekymret for de høje elpriser, når de køber bil. Det er så småt begyndt at slå igennem i salgstallene, men indtil videre kun på decimalerne.”

Lavere nyvognssalg med stabilt grønt bilsalg

De 10.852 nye biler, der er rullet ud over kantstenen i oktober, er en tilbagegang fra 13.009 biler i september og en tilbagegang fra 12.663 i oktober 2021. Fordelt på drivlinjer er der kun marginale ændringer ift. september måned, hvor de grønne biler er gået et par decimaler tilbage. Der er til gengæld en markant fremgang ift. salget af elbiler, sammenlignet med i oktober 2021. Dengang blev der solgt 16,8 procent elbiler, hvorimod elbilerne udgør 22,2 procent i sidste måned. Til gengæld er andelen af pluginhybridbiler faldet med 9 procent til 17 procent.

Der rulles flest Toyota Aygo X’ere ud over kantsten i oktober med 294 solgte biler og 2,71 procent i markedsandel. Audi Q4 var den solgte grønne bil med 242 solgte og en markedsandel på 2,23 procent.

Salget af brugte daler

38.210 brugte biler (inkl. ejerskifte og brugtimport) har skiftet hænder i oktober. Det er et forholdsvis lavt antal sammenlignet med samme måned sidste år (46.110) og ift. september 2022 (42.729). Tendenserne er de samme med nyvognssalget, hvor der ses tilbagegang i salget og en beskeden fremgang i antallet af grønne ift. sidste år, men en marginal tilbagegang ift. september måned for både pluginhybridbiler og elbiler.

Den mest omsatte brugte bil var VW Golf med 2,93 procent i markedsandel. Tesla Model 3 var med 529 solgte og en markedsandel på 1,38 procent den mest omsatte grønne, brugte bil i oktober.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper