Bilforhandlere

Skatteministeren giver efter: Flere får adgang til overgangsordning

AutoBranchen Danmark har over sommeren lagt pres på regeringen, da flere bilforhandlere ikke kan anvende overgangsordningen til de nye bilafgifter, fordi en blanket er indsendt få dage for sent.

En række forhandlere har hen over sommeren kæmpet med Motorstyrelsen om at få lov til at bruge overgangsordningen til de nye bilafgifter. Det skyldes, at de pågældende forhandlere ikke har indsendt en blanket samtidig med, at de indregistrerede bilerne på overgangsordningen. For nogle forhandlere har det betydet millionbeløb i ekstra afgiftsbeløb.

Det står ganske vidst i lovgivningen at blanketten skulle afsted til Motorstyrelsen samme dag som bilen blev indregistreret, men den detalje var uklar og således har ikke alle forhandlere ageret efter det. Samtidig vejledte Motorstyrelsen ikke om reglerne før februar, hvorimod afgifterne havde haft effekt i knapt to måneder. På den baggrund fik forhandlerne i første omgang afvist ansøgningerne om tilbagebetaling af for meget indbetalt registreringsafgift.

Adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, uddyber kritikken af myndighederne her:

”Det er ikke okay, at en for sent indsendt blanket, der ikke har betydning for Motorstyrelsens sagsbehandling kan resultere i en ekstra afgiftsbetaling på millioner af kroner for en enkelt forhandler. Derfor har vi taget sagen op med Motorstyrelsen og siden med skatteminister Morten Bødskov samt Folketingets skatteudvalg,” siger Gitte Seeberg.

Undervejs har flere medier bl.a. Børsen og Nordjyske også omtalt sagen.

Ministeren har lyttet til kritikken

I et brev til Gitte Seeberg fra skatteministeren gør ministeren det klart, at han har lyttet til kritikken fra AutoBranchen Danmark.

”Morten Bødskov har anerkendt, at der er behov for at se på sagen igen og derfor har han bedt Motorstyrelsen om en ny måde at vurdere sagerne på. Jeg er selvfølgelig glad for, at ministeren har lyttet til kritikken, nu bliver det spændende, at om løsningen gælder alle de berørte forhandlere”, siger Gitte Seeberg. Hun fortsætter:

”Vi har arbejdet intenst i mange uger med politikerne for at få denne hårknude løst. Vi er glade for at se, at der har været opbakning til sagen i Folketinget, hvor skatteministeren er blevet bedt om at forholde sig til problemet. Så vi er glade for at der er blevet lyttet til branchens problem og opråb.”

Det er vigtigt at understrege, at Skatteministeriet og Motorstyrelsen ikke har lagt sig fast på den endelige løsning, og derfor vides det i skrivende stund ikke, om alle berørte forhandlere kan få lov at benytte ordningen. AutoBranchen Danmark er i dialog med Motorstyrelsen herom.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper