Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har bedt AutoBranchen Danmark om at komme til møde omkring leasingproblematikken

AutoBranchen Danmark skal tirsdag mødes med Skatteminister Karsten Lauritzen i Skatteministeriet om problematikken omkring leasingselskabernes håndtering af registreringsafgiften.

Indkaldelsen sker på baggrund af Jyllands-Postens artikler om forskellene i registreringsafgifter for henholdsvis leasingselskaber og private.

– Vi glæder os over ministerens indkaldelse, for vi har den holdning, at det er uholdbart, at den nuværende registreringsafgiftslov er så kompleks og fuld af smuthuller, at det forvrider konkurrencen i branchen, siger Mads Engberg, der er vicedirektør i AutoBranchen Danmark og selv tager turen til Christiansborg.

– Den rigtige løsning er for os at se en forenkling af registreringsafgiften, så en bestemt bil har én registreringsafgift uanset, hvem der køber den, fortsætter Mads Engberg.

I dag er udfordringen blandt andet, at leasingselskaberne ikke betaler fuld registreringsafgift af bilen men kun for leasingperioden – eksempelvis 12 måneder. Når leasingperioden er udløbet, har leasingselskabet ret til at få genvurderet bilens værdi.  I nogle tilfælde har leasingselskabet købt bilen billigt på grund af gunstige indkøbsaftaler, og efter 12 måneders leasing har der ikke været værditab på bilen. Det betyder, at leasingselskabet får hele registreringsafgiften tilbage.

Politisk forlyder det, at der for tiden er flertal på Christiansborg for at ændre modellen.

Det hasteindkaldte møde finder sted tirsdag i Skatteministeriet.