Nyhed (bruges ikke)

Persondata – Spørgeskema kan give overblik

Spørgeskema til datastrømsanalyse – nu med i bunken af dokumenter om persondata/ et godt værktøj til at få overblik over jeres virksomheds behandling af personoplysninger

Der er ingen vej udenom – den nye lovgivning om behandling af personoplysninger er på vej. Med den er der også en risiko for store bøder, hvis ikke lovgivningen overholdes. Derfor er det vigtigt, at der i virksomhederne kommer styr på behandlingen (brugen, registreringen, opbevaringen mv.) af disse data.

AutoBranchen Danmark har udarbejdet et spørgeskema til en datastrømsanalyse. En datastrømsanalyse går ud på, at man forsøger at følge oplysningerne i deres ”levetid”.

Datastrømsanalysen er helt frivillig og således ikke et krav i lovgivningen. Til gengæld er den et godt værktøj til at få overblik over jeres virksomheds behandling af personoplysninger. Den kan bruges til at finde ud af, hvor der er behov for at sætte ind for at overholde persondatalovgivningen.

Dokumentet er ligeledes tænkt til, at medlemmerne får et kendskab til, hvilke regler, der gælder – lige som væsentlige begreber forklares.

Dokumentet kan hentes her.

AutoBranchen Danmarks juridiske afdeling hjælper selvfølgelig sine medlemmer med at komme i mål med overholdelsen af lovgivningen. Send gerne kommentarer eller spørgsmål til jura@abdk.dk