Bilforhandlere

Stellantis opsiger alle forhandlere i Europa

Den 19. maj har Stellantis-koncernen (fusionen mellem PSA og Fiat Chrysler) meddelt, at den planlægger at opsige alle forhandlere af koncernens bilmærker med det toårige opsigelsesvarsel. Dermed må alle danske forhandlere af Abarth, Alfa Romeo, Citroën, Chrysler, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Opel og Peugeot m.fl. forvente at blive opsagt meget snart.

Det er endnu ikke oplyst, hvad det præcise formål med opsigelsen er, udover at Stellantis ønsker et mere fremtidssikret og robust forhandlernetværk i Europa. Deriblandt lægges der op til øget digitalisering og et mere omkostningseffektivt netværk.

Ifølge AutoBranchen Danmarks oplysninger, der ikke er bekræftet af Stellantis selv, vil Stellantis i den kommende måned sammen med udvalgte repræsentanter for forhandlerne afholde en eller flere workshops, hvor det fremtidige forhandlernetværk vil blive udformet. Herefter, sandsynligvis i sommeren 2022, vil en række fremtidige partnere til Stellantis-koncernen få at vide, om de er del af det kommende netværk. Vi ved endnu ikke, om dette vil være den endelige liste af forhandlere eller, om det vil være en delvis liste. Forhandlere der ikke bliver kontaktet af Stellantis i juli kan ikke nødvendigvis vide sig sikker på en ny forhandlerkontrakt.

De første forhandlere er blevet orienteret, men i skrivende stund skulle hele eller dele af Interdans forhandlernetværk endnu ikke været blevet orienteret om opsigelsen.

AutoBranchen Danmark vil naturligvis følge situationen tæt i samarbejde med vores Europæiske paraplyorganisation CECRA og informere jer løbende, når der kommer flere detaljer frem.

Situationen vil utvivlsomt være ubekvem for de af jer, der sælger Stellantis-mærker i de kommende måneder, hvor I må afvente fremtiden for disse mærker. Det kan give anledning til mange spørgsmål både om den eksisterende kontrakt og de kommende kontrakter. Derfor står vores jurister klar til at rådgive jer. De kan kontaktes på tlf.33 31 45 55 / mail: jura@abdk.dk

Kontakt

Juridisk hotline