Bilforhandlere

Tænk abonnementer når I jagter nye kanaler til indtjening i bilhuset og på værkstedet

Fremtiden tilhører abonnementsforretninger. Det har mange virksomheder i forskellige brancher fundet ud af. Et af de meget kendte produkter i Danmarks største byer er den hollandske cykelproducent Swapfiets, der leverer næsten 25-30.000 cykler til danskerne på abonnement, der inkluderer både cykel og service.

De danske cyklister betaler 175 kroner hver måned for en cykel, der både lappes ved punkteringer og udskiftes ved defekt eller hvis den bliver stjålet.

Det eksempel havde Christian Lamberth, Subscrybe, med på AutoBranchen Danmarks årsdag i Brande. Han holdt fagsnak om emnet og gav en række eksempler på virksomheder, der sælger ydelser på abonnement, og på, hvordan man som virksomhed kan tage fat på at undersøge, om abonnementer kan virke.

”74 procent af alle voksne danskere tror på, at de vil abonnere på flere produkter og services i fremtiden,” fortalte Christian Lamberth.

”Du skal selvfølgelig først klarlægge hvilke produkter, du vil tilbyde. Hvordan skal produktet/ydelsen se ud, pris og hvordan skal de betale,” fortalte han.

Christian Lamberth gjorde det også klart for tilhørerne i salen, at meget af successen med abonnement også handler om, hvordan man sikrer, at kunderne får en fortløbende værdi af ydelsen. Et eksempel er musiktjenesten Spotify, der individuelt tilpasser sig brugeren og tilbyder ny musik i samme genre, som brugeren har lyttet til.

”Hvis kunden forlader dig, kan du allerede begynde at vinde kunden tilbage. Det er altså vigtigt, hvordan du kommunikerer til en kunde, der forlader dig,” sagde han.

I samarbejde med Subscrybe har AutoBranchen Danmark et abonnements-akademi på tegnebrættet. Vil du høre mere om abonnementsordninger og undersøge hvilke muligheder, der kan være i din virksomhed, så kontakt AutoBranchen Danmark og Charlotte Brix Andersen, leder af Medlemsservice, Forretningsudvikling og Kommunikation.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation