Der er opstået tvivl om sikkerheden ved brug af app’en Tiktok, der er en social medie-platform med udspring i Kina. Ifølge Center for Cybersikkerhed, kræver Tiktok meget vide rettigheder og adgange på brugerens enhed, herunder lokalitet, kontakter, browserdata og meget mere, almindeligvis også både kamera og mikrofon. Da Tiktok er underlagt kinesisk lovgivning, kan adgangene potentielt bruges af den kinesiske regering til at spionere mod brugeren af telefonen.
På den baggrund er medarbejdere i staten blevet bedt om ikke at bruge Tiktok på telefoner, der benyttes i arbejdsøjemed. Folketinget har gjort det samme. Dansk Erhverv, som AutoBranchen Danmark er medlem af, har også meddelt sine 400 medarbejdere, at Tiktok ikke må være installeret på tjenstlige telefoner. Den beslutning læner AutoBranchen Danmark sig op ad.
“Vi lytter til, hvad myndighederne siger om brugen af app’en og derfor har vi bedt medarbejderne om at slette app’en, hvis de havde den installeret på deres arbejdstelefon. Vi opfordrer samtidig vores medlemmer til at følge med i, hvad myndighederne siger og overveje at tage de nødvendige sikkerhedsmæssige forholdsregler i den forbindelse, siger Abid Khan, advokat og juridisk chef i AutoBranchen Danmark.
For øvrige offentlige og private organisationer anbefaler CFCS, at eventuel anvendelse af TikTok på baggrund af en risikovurdering gøres til en del af organisationens informationssikkerhedspolitik, som bør kommunikeres til organisationens medarbejdere.
Læs mere i pressemeddelelsen fra Center for Cybersikkerhed: https://www.cfcs.dk/da/nyheder/2023/cfcs-anbefaling-tiktok/