Selv om der findes et hav af guides til korrekt opbevaring og håndtering af persondata, kan det være svært som virksomhedsejer at vide, hvor man skal starte. Derfor fremlægger Datatilsynet nu en række eksempler på spørgeskemaer, som tilsynet har brugt i forbindelse med kontrolbesøg af virksomheder. Og spørgsmålene til tilsynene er helt nye og anvendt flere gange i løbet af årets første tre måneder.

Et af de spørgeskemaer, som Datatilsynet har fremlagt, handler om autorisation af personer. Det omfatter blandt andet adgang til it-programmer inden for og uden for virksomheden. Og i det spørgeskema er indlagt nogle spørgsmål, som går på, hvordan persondata håndteres. Et andet eksempel viser det spørgeskema, som virksomheder bliver forholdt, hvis der har været brud på persondata-sikkerheden.

Eylem Ünüvar, der juridisk chef og advokat hos AutoBranchen Danmark, mener, at det er godt, Datatilsynet fremlægger nogle af de konkrete spørgsmål, som tilsynet har med ved kontrol.

“Reglerne for persondata kan være indviklede, men her gøres de langt mere konkrete, og samtidig er det spørgsmål, som stort set alle typer af virksomheder kan blive forholdt eller kan identificere sig med. Så vi er glade for, at man kan læse med”, siger Eylem Ünüvar fra AutoBranchen Danmark.

Eksemplerne på spørgsmålene fra Datatilsynet omfatter:

  • Autorisation af medarbejdere.
  • Brud på persondatasikkerheden.
  • Kryptering.

Alle spørgeskemaerne findes til Datatilsynets hjemmeside, og du finder dem på det her link.