Bilforhandlere

Ugyldige syn er nu gjort gyldige

Selvanmeldere og autoriserede nummerpladeoperatører må igen selvanmelde og indregistrere køretøjer, som har fået foretaget et registreringssyn, der var ugyldigt, før Folketinget vedtog ny lovgivning.

Midt i november meddelte Motorstyrelsen at et mindre antal registreringssyn på bestemte typer af køretøjer var ugyldige, hvis synet var foretaget efter 1. januar 2021. Samtidig søgte man et lovforslag hastebehandlet i Folketinget, så de ugyldige syn blev gyldige.

Det lovforslag blev vedtaget i sidste uge og synene er igen gyldige.

Læs mere hos Motorstyrelsen her 

Således Det betyder, at de registreringssyn, der er foretaget siden 1. januar 2021, og som har været ugyldige, får gyldighed i overensstemmelse med deres indhold, og køretøjerne kan derfor igen værdifastsættes og registreres.

Der var tale om køretøjstyper som nye to- eller trehjulede køretøjer, quadricykler eller påhængskøretøjer dertil, traktorer, påhængskøretøjer eller udskifteligt trukket udstyr dertil, ibrugtagne og konstruktivt ændrede motorkøretøjer eller påhængskøretøjer dertil, samt ibrugtagne motorkøretøjer, to- eller trehjulede køretøjer, quadricykler, traktorer, påhængskøretøjer eller udskifteligt trukket udstyr, der er importeret fra udlandet.

Kontakt

Juridisk hotline