Bilforhandlere

Vær opmærksom på genberegninger fra overgangsordningen

Flere forhandlere har fået problemer med genberegninger på biler, der er registreret i overgangsperioden til de nye bilafgifter.   

I skrivende stund har Motorstyrelsen gennemført 97 procent af omberegningerne fra overgangsperioden. AutoBranchen Danmark har dog på det seneste modtaget henvendelser fra bilforhandlere om problemer med genberegninger. De fleste forhandlere har indregistreret biler på overgangsordningen til de nye bilafgifter i perioden 18. december 2020-31. maj 2021. Som en del af overgangen til de nye bilafgifter, blev bilerne indregistreret efter de gamle afgiftsregler, dvs. den lovgivning, der var gældende før 18. december 2020. 

Fra 1. juni 2021 kunne man ikke længere gøre brug af overgangsordningen, og de nye regler blev taget i brug. Reglerne har siden juni 2021 været stort set uændret bortset fra, at der ved årsskiftet er sket mindre ændringer i bilafgifterne bl.a. for pluginhybridbilerne.  

Jurist hos AutoBranchen Danmark Naser Al-Zakta forklarer om problematikken:  

”Motorstyrelsen har været i gang med at omberegne genberegningerne på cirka 44.000 leasing- og udlejningskøretøjer, som er indregistreret i perioden 18. december 2020-31. maj 2021. På tidspunktet for genberegningen var den oprindelige registreringsafgift endnu ikke blevet omberegnet af Motorstyrelsen. Nu hvor omberegningen har fundet sted, skal en del biler genberegnes og evt. reguleres igen, ud fra den korrekte registreringsafgift, hvilket har givet problemer for en del bilforhandlere.” 

Juristen påpeger, at nogle forhandlere er kommet til at bruge de forkerte tal til beregningen. 

”Nogle bilforhandlere har ved omberegningen brugt tallene fra overgangsordningen, selvom de ikke skulle. Det har medført en forkert omberegning, foruden den allerede forkerte beregning, der kan være lavet. Der er også risiko for, at der kan være brugt en forkert brændstofsnorm i processen på grund af overgangen fra NEDC til WLTP,” fortæller Naser Al-Zakta.  

Han opfordrer medlemmer, der har lignende sager, til at bruge deres mulighed for at søge juridisk rådgivning hos AutoBranchen Danmark. Foruden at søge rådgivning hos AutoBranchen Danmark kan du også skrive til Motorstyrelsen ved at logge på TastSelv Erhverv. 

Kontakt

Juridisk hotline