Bilforhandlere

Valgoptakt: Forhandlere kræver ro om afgifter

AutoBranchen Danmarks høring op til det kommende folketingsvalg viser foreløbig, at det er helt afgørende, at der er ro om bilafgifterne. Samtidig fylder også vanvidsbilisme og tiltrækning af arbejdskraft 

I sidste uge igangsatte AutoBranchen Danmark en høring blandt vores medlemmer for at få input til, hvad der er vigtigst for autobranchen ved det kommende folketingsvalg. 

Høringen har nu været i gang i en uge, og det står allerede klart, at ro om bilafgifterne har meget stor betydning for medlemmerne af AutoBranchen Danmark.  

“Det er helt naturligt, at ro om afgifterne fylder meget. Det er ødelæggende for enhver forhandler, hvis der er uro og usikkerhed hos forbrugerne om, hvorvidt afgifterne ændrer sig. Det skræmmer simpelthen kunderne væk og kan lægge bilhusene øde. Derfor er det, inden valgkampen for alvor går i gang, meget vigtigt, at politikerne ikke åbner en afgiftsdiskussion, men respekterer vigtigheden af, at de langsigtede rammevilkår er på plads,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Hun påpeger, at autobranchen i dag allerede er hårdt ramt lange leveringstider på biler, knaphed på brugte biler og høje energipriser. Derfor vil det være mere end normalt ødelæggende, hvis der kommer nye afgiftsdiskussioner: 

“De nye afgiftssystemer, der blev vedtaget tilbage i december 2020, er stadig ikke helt oppe i gear og har betydet store udlæg for autobranchen til staten igennem lang tid. Hele forløbet har været under al kritik og er desværre faldet sammen med, at både corona og siden krigen i Ukraine også har ramt autobranchen hårdt. Derfor er der brug for ro,” fastslår Seeberg. 

Samtidig fylder vanvidsbilismen også en del blandt de foreløbige tilbagemeldinger på AutoBranchen Danmarks høring. Her er den centrale pointe, der går igen, at loven bør laves om, så man straffer føreren og ikke ejeren af bilen, der bliver kørt vanvidsbilisme i.  

Endelig er mange af AutoBranchen Danmarks medlemmer også optagede af, at der tages politiske initiativer for at sikre, at der tiltrækkes mere arbejdskraft til branchen – både ved at flere bliver uddannet eller efteruddannet inden for autobranchens fag eller ved, at det gøres nemmere at ansætte udenlandsk arbejdskraft.  

Som medlem af AutoBranchen Danmark kan du fortsat deltage i høringen, der løber til ugens udgang. Du kan deltage her. 

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent