Bilforhandlere

Vanvidsbilisme: Bilforhandlere opruster for at undgå konfiskation

Bilforhandlerne kæmper på flere fronter for at undgå konfiskation af deres biler ved vanvidsbilisme. Særligt et tiltag er populært blandt AutoBranchen Danmarks medlemmer 

Efter loven om vanvidsbilisme trådte i kraft sidste år, har bilforhandlere rundt omkring i landet med god ret frygtet at få konfiskeret deres biler, hvis kunderne kører vanvidsbilisme under eksempelvis en prøvetur.  

Flere bilforhandlere har da også allerede fået konfiskeret biler.  

Men et stort flertal af forhandlerne gør en indsats for at sikre sig bedre mod konfiskation, viser AutoBranchen Danmarks kvartalsundersøgelse.  

77 procent af dem, der har deltaget i undersøgelsen, svarer således, at de bruger tro- og loveerklæring for at undgå konfiskation.  

Sender medarbejdere med på prøvetur 

Andre tager skridtet endnu videre og sender en medarbejder med på prøveturen for at undgå, at der bliver kørt vanvidsbilisme. Det gælder for hvert femte af de forhandlere, der har svaret på undersøgelsen. 

Hver tredje forhandler afviser helt at låne biler ud til udvalgte kunder, viser undersøgelsen også.  

“Det er opløftende at se, at så mange forhandlere tager sagen i egen hånd og forsøger at sikre sig bedst muligt mod konfiskation. Det viser både ansvarlighed og rettidig omhu,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Knap 15 procent svarer, at de ikke har taget nogle tiltag for at forhindre konfiskation.  

Forhandlere, der ønsker assistance for at undgå konfiskationer kan rette henvendelse til AutoBranchen Danmarks jurister på jura@abdk.dk eller på 33314555.  

AutoBranchen Danmark og AutoBranchens Arbejdsgiverforening har udarbejdet tro- og loveerklæringer, som forhandlerne kan benytte sig af. De kan findes her.

Hvis du har brug for mere viden om vanvidsbilisme, holder AutoBranchens Arbejdsgiverforening webinar om det d. 27. januar 2022. Det er gratis for medlemmer af AutoBranchen Danmark. Du kan tilmelde dig her.

Kontakt

Abid Khan

Juridisk chef / advokat