Jura

Webinar rådgiver autobranchen til at undgå sager om vanvidskørsel

Hvordan sikrer du og din virksomhed sig på bedst mulig vis, at du eller virksomheden undgår at havne i en sag om vanvidskørsel, får konfiskeret et eller flere køretøjer og i sidste ende taber store summer? Hvilke persondata fra kunder, medarbejdere og andre må man gemme i forhold til GDPR-reglerne? Og hvilke forsikringsløsninger findes på området for vanvidskørsel?

AutoBranchen Danmark har siden foråret haft stort fokus på det nye regelsæt for vanvidskørsel og har især haft fokus på de sager, hvor bilforhandlere, leasingselskaber eller virksomheders biler er endt med at blive beslaglagt og konfiskeret af politiet. Det kan nemlig få store konsekvenser for virksomheder i autobranchen, der eksempelvis leaser, låne eller lejer køretøjer ud, der risikerer at ende i en sag om vanvidskørsel.

Torsdag den 9. september 2021 afholdt AutoBranchen Danmarks jurister Ida Nynne Daarbak Reislev og Naser Al-Zakta webinar om de mange vigtige elementer i forbindelse med vanvidskørsel relevant for autobranchens aktører.

“Vi kiggede på, hvad der rent lavpraktisk sker i sagerne, og hvilke erstatningskrav, man kan forventer mod føreren og indehaveren af køretøjet. Vi gennemgik også nogle af de sager, som allerede har været afprøvet i retssystemet. De er selvfølgelig med til at fortælle historien om, hvor hårdt, der straffes, og hvad der sker med de køretøjer, som har været involveret”, siger Naser Al-Zakta fra AutoBranchen Danmark.

Forsikringsløsninger

Uden over at få brugeren af bilen til at underskrive en tro- og loveerklæring, anbefales det, at man laver et grundigt baggrundstjek af den person, som skal lease, låne eller leje køretøjet og indhenter en masse relevant persondata.

“Hertil findes der forskellige forsikringsløsninger og eksempelvis panthaverdeklarationer, som kan tegnes. Nogle medlemmer hos os, der i forvejen bruger samarbejdsaftalen med Gjensidige, er dækket ind. Men ellers findes der muligheder hos langt de fleste forsikringsselskaber i dag, fordi vanvidskørsel fylder så meget og har skabt et behov og en efterspørgsel”, siger jurist Ida Nynne Daarbak Reislev fra AutoBranchen Danmark.

  • Hvad siger loven?
  • Hvilke cases og retssager findes der?
  • Hvordan sikrer man sig som virksomhed bedst mod at få konfiskeret køretøjer?
  • Hvilke data må og bør man indhente på kunder, medarbejdere og øvrige for at sikre sig?
  • Hvilke forsikringsløsninger findes der?

Det indeholder AutoBranchen Danmarks webinar om vanvidskørsel, som blev afholdt 9. september 2021. Du kan hente hele præsentationen her.

Du finder alle webinarer her.

Kontakt

Juridisk hotline