Gjensidige har sænket selvrisikoen på sin professionelle ansvarsforsikring til AutoBranchen Danmarks medlemmer. Selvrisikoen vil nu udgøre 5.000 kroner mod oprindeligt 10.000 kroner.

”Vi har fået mange henvendelser i forhold til vores nye forsikringsprodukt, og det er godt, for det er overordentligt vigtigt, at man har ansvarsforsikringen på plads. På baggrund af henvendelserne og efterfølgende beregninger, har vi rettet forsikringen til, og nu er selvrisikoen justeret til gavn for bilforhandlerne,” siger Birgitte Rønne, chef for Affinity og Partnerudvikling i Gjensidige.

Den professionelle ansvarsforsikring er en forudsætning for godkendelsen som accessorisk forsikringsformidler hos Finanstilsynet.

Godkendelsen som accessorisk forsikringsformidler skal indhentes hos Finanstilsynet og kan søges på virk.dk. Klik her for at ansøge.

Advokat i AutoBranchen Danmark, Lars Ellegaard, pointerer, at det er vigtigt, at have både forsikring og godkendelse på plads inden 1. april:

”Dokumentation for forsikringen skal vedhæftes ansøgningen til Finanstilsynet. Derfor er det en god idé at få den på plads inden for de nærmeste uger. Der må nemlig også påregnes en vis behandlingstid hos Finanstilsynet, da de får mange ansøgninger og desuden skal godkende accessoriske forsikringsformidlere for flere brancher end autobranchen,” siger Lars Ellegaard.

Hos Gjensidige lægger de for tiden sidste hånd på en instruktionsvideo, som skal forklare, hvordan ansøgningsproceduren foregår. Videoen forventes klar midt i næste uge.