Bilforhandlere

Bilsalget hårdt ramt i januar for både nye og brugte biler 

Mens nyvognssalget faldt med 15 procent, faldt brugtvognssalget med 6 procent. Dårligt vejr og afgiftsjusteringer menes at bære ansvaret.

8.848. Det er antallet af meter, som verdens højeste bjerg, Mount Everest, knejser over havoverfladen, men det er også antallet af biler, der blev indregistreret i januar – og meget langt fra nogen former for rekordsalg.  

Indregistreringen af nye biler er nemlig faldet med knap 15 procent i forhold til samme periode sidste år, viser tal fra Bilstatistik.  

Samtidig er der tale om mere end halvering i forhold til salget i december, hvor over 18.000 biler blev nyregistreret.  

Elbiler udgjorde 35 procent af nyvognssalget i januar, mens tallet i december var over 50 procent.  

“Vi er vant til at elbilerne klarer sig rigtig godt i december og falder i januar, så det er ikke i sig selv overraskende, men i år er det måske særlig markant, fordi bundfradraget i januar er hævet og vil falde igen fra februar og frem som følge af finanslovsaftalen,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

“Samtidig var store dele af landet begravet i sne i knap to uger i starten af januar, så det har ikke været let at sælge biler helt generelt, når kunderne bliver hjemme,” siger Gitte Seeberg videre. 

Brugtvognssalg falder og avancen udfordrer

Også brugtvognssalget havde i januar en udfordrende måned. Her blev der solgt 38.585 brugte biler. Det er et fald på 6 procent i forhold til januar sidste år.  

Omvendt viste januar sig som en markant bedre måned end december, hvor der blev solgt knap 35.000 brugte biler.  

“Selvom vi selvfølgelig godt kunne ønske os et bedre brugtvognssalget, er den største udfordring lige nu ikke salget af brugte biler, men avancen på de biler, der bliver solgt,” siger Gitte Seeberg.  

“Priserne på brugte biler er blevet presset ned og mange sælger biler med meget mindre avance, end vi er vant til – eller måske ligefrem med tab. Jeg kan kun opfordre til besindighed, så man ikke går ind i et ræs mod bunden, hvor avancerne forsvinder,” siger Gitte Seeberg om prisudviklingen på brugtvognsmarkedet.

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør