Bilforhandlere

Bilsalgstal: Elbiler overhaler plugin, mens generelt bilsalg falder

Salget af personbiler faldt i januar med over 8 procent i forhold til januar sidste år. De grønne bilers andel af salget falder også, mens elbiler overhaler pluginhybrider.  

I januar blev der i alt indregistreret 9.407 personbiler. Det er et fald på 8,3 procent fra 10.253 i januar sidste år. Det er det laveste bilsalg for januar siden finanskrisen i 2009.   

Samtidig udgør elbiler og pluginhybrider igen en mindre del af salget, efter at de grønne biler i december i fjor for første gang nogensinde udgjorde over halvdelen af de nye solgte personbiler.   

“Der er stadig mangel på biler og det mærker mange nyvognsforhandlere. Manglen på mikrochips ser desværre ikke ud til at blive overstået lige foreløbig og det rammer branchen,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.   

Elbiler overhaler pluginhybrid

Elbilerne udgjorde i januar 17,8 procent af det samlede salg, mens pluginhybriderne udgjorde 12,9 procent af det samlede salg i januar. Dermed har elbilerne overhalet pluginhybriderne, som steg i afgifter ved årsskiftet. Det er det laveste salg af pluginhybrider siden maj 2020.  

“Det er forventeligt, at pluginhybriderne mister markedsandele til elbilerne. Afgifterne på plugin stiger og vi har allerede nået det antal pluginhybrider, som politikerne regnede med, vi først ville have i 2030. Dermed virker det afgiftssystem, som politikerne allerede har vedtaget og der er ingen grund til at lave om på det, sådan som flere kræver på Christiansborg netop nu,” siger Gitte Seeberg.  

Selvom elbilsalget går tilbage i forhold til december, er det cirka tre gange højere end det var i januar sidste år.   

Toyota topper foran Volkswagen og Peugeot

Den mest solgte pluginhybrid i januar er Ford Kuga, der er solgt i næsten fem gange flere eksemplarer end den næstmest solgte pluginhybrid, nemlig BMW 3’er. Den mest solgte elbil i januar er Kia EV6, der har solgt over dobbelt så mange som nummer to, Audi Q4.   

Den mest populære personbil var samlet set Citroën C3, der indtager førstepladsen foran Peugeot 208. De mest populære mærker er Toyota efterfulgt af Volkswagen og Peugeot.   

 

Kontakt

Rune Langhoff Sørensen

Eftermarkeds- og klimakonsulent