Arbejdsgiver

Branchen har uendelige muligheder for efteruddannelse

Med den hastige udvikling i autobranchen har efteruddannelse ved aldrig været mere vigtig eller relevant. Nærmest ligegyldigt hvilken funktion man har i autobranchen, ændrer rollerne sig. Der er brug for nye og bredere kompetencer alle steder. 

Derfor er efteruddannelse meget vigtig. 

I et uddannelsesunivers på AutoBranchen Danmarks hjemmeside guider vi dig igennem junglen af muligheder for efteruddannelse. Det kan være, at du selv leder efter inspiration til efteruddannelse, eller du skal vide, hvordan man gør, når en medarbejder efterspørger nye kompetencer.  

“Der er virkelig mange muligheder af både offentlige kurser, som AMU-centre og erhvervsskoler tilbyder og så de private, som udbydes af importører, grossister som fx FTZ og andre. Vi samler dem på hjemmesiden, sådan så det meget gerne skulle være nemt for medlemmerne at finde frem til de rigtige kurser og ikke mindst i sidste ende at deltage på kurset og få ny viden med hjem,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Grossisten FTZ udbyder mange kurser, som er relevante for store dele af autobranchen. De afholder mere end 500 kursusdage årligt fordel over fem akademier rundt i Danmark. Derfor er et link til FTZ’s uddannelseskatalog også med på AutoBranchen Danmarks uddannelsesportal.  

Det samme er de mange erhvervsskoler, der tilbyder efteruddannelse.  

“Vi har et godt samarbejde med Dansk Metal og VUC Erhverv, der har givet uddannelsestilbud mange forskellige steder i landet. Det er tilbud, der strækker sig fra den IT-viden, som mekanikerne får mere og mere brug for, og til engelsk eller ordblindeundervisning, som kan være relevant for stort set alle poster i virksomheden,” siger Gitte Seeberg. 

“Vi hører mere og mere, at et vist kendskab til engelsk er vigtigt for at kunne være mekaniker. Og det bliver næppe mindre relevant med tiden. Derfor kan det være en god ide at friske op,” fortsætter hun.  

På AutoBranchen Danmarks uddannelsesportal kan du også finde relevant information, hvis du vil ansætte en lærling.  

Hvis du kender en ung mand eller kvinde, der gerne vil ind i autobranchen, kan du også foreslå dem at kigge med. Siden henvender sig nemlig også til de unge, der gerne vil ind i autobranchen.  

Erhvervsskoler, AMU-centre og andre, der mener, at deres kurser skal med i AutoBranchen Danmarks uddannelsesunivers, kan henvende sig til Kommunikations- og uddannelseskonsulent Carsten Ritter på cr@abdk.dk 

 

Kontakt: