Benjamin Rud Elberth

Butikker skal kunne dele billeder af butikstyve med hinanden

Erhvervsdrivende skal fremover have bedre mulighed for at advare hinanden om røvere og tyveknægte. Sådan skrev Justitsministeriet forleden, da ministeriet meldte ud, at man vil ændre loven, så det bliver muligt for butikker at dele overvågningsbilleder med hinanden i et internt IT-system.

Justitsminister Søren Pape Poulsen sendte fredag den 19. januar et nyt lovforslag i høring. Lovforslaget vil give erhvervsdrivende mulighed for at dele overvågningsbilleder for at forhindre grove eller organiserede tyverier.

”Det er en god løsning, vi har fundet, så butikkerne kan dele billederne med hinanden, uden at man samtidig risikerer at hænge folk ud i offentligheden,” siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

Der er en række betingelser, som skal være opfyldt, før en erhvervsdrivende kan dele billeder fra tv-overvågning. For eksempel skal der være tale om billeder af en eller flere formodede gerningspersoner, som har begået eller forsøgt at begå berigelseskriminalitet eller lignende af en vis grovhed mod den erhvervsdrivende.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, er det planen, at det skal gælde fra 25. maj 2018.