Bilforhandlere

De unge skal se de gode karriereveje 

Besøg hos Bil & Co i Sønderborg viser, hvordan de gode virksomheder arbejder med uddannelse. Hvis flere skal tage en erhvervsuddannelse, skal de kunne se mulighederne 

En god uddannelse er en uddannelse, der giver en god ballast og viser en god vej. Det klarer man mange steder i autobranchen. Et af stederne er Bil & Co i det sønderjyske område, som AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg besøgte torsdag sammen med Ellen Trane Nørby, der er uddannelsesordfører for Venstre, tidligere minister og nu er borgmesterkandidat i Sønderborg.  

“Hos Bil & Co tager de en masse ansvar i lokalområdet. De stiller op, når skolen har brug for det, og de gør noget ud af uddannelsen af de unge mennesker. Det er med til at skabe en attraktiv uddannelse og ikke mindst at skabe dygtige medarbejdere, som er gode ambassadører for virksomheden og for branchen,” siger Gitte Seeberg, som er optaget af, at autobranchen ikke kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i årene, der kommer. 

“Problemet er, at mange brancher kommer til at mangle arbejdskraft. Vi skal simpelthen skabe noget attraktivt, hvis vi skal sikre fornyelsen. Autobranchen har meget lav ledighed på mekanikersiden, og det er ikke et hak bedre på karrosseri og autolakering, så det er vigtigt, at vi både kan rekruttere og vi kan holde på medarbejderne samt, at vi kan efteruddanne til de rigtige kompetencer,” siger hun videre. 

Ellen Trane Nørby var begejstret for, hvad hun så hos Bil & Co. 

“Vi skal tale vores uddannelser op og vise, at man både er en del af den grønne omstilling, og at man er en del af et stærkt arbejdsmarked, hvor hjælpemidlerne er så gode, at nedslidning er fortid. Og så skal vi virkelig gøre karrieremulighederne synlige. De unge skal ikke møde lukkede døre, men vide, at der er mange muligheder,” siger Ellen Trane Nørby. 

På Christiansborg ved politikerne godt, at erhvervsuddannelserne skal prioriteres. Derfor er det blevet et fokusområde. Der er bare ikke sket så mange ændringer endnu, der får flere til at vælge en faglært uddannelse.  

“Vi har vores gode samarbejde med Dansk Automobil Sports Union og Dansk Metal, hvor vi kommer ud i folkeskolerne. Vi har også vores gode samarbejde med erhvervsskolerne, hvor vi blandt andet måler på elevernes trivsel både på skolen og i virksomheden. Og vi bliver ved med at tage dialogen med politikerne,” siger Gitte Seeberg.