Bilforhandlere

Det samlede bilsalg og elbiler går tilbage i oktober

Der blev sendt markant færre nye elbiler på gaden i oktober end måneden før, mens det samlede bilsalg lider under manglen på mikrochips.

I oktober måned rullede der knap 11 procent færre nye biler ud af salgslokalerne, fordi der ”kun” blev indregistreret 12.668 nye biler i oktober modsat 14.222 nye biler i september. De grønne biler udgjorde samlet set 42 procent af salget i oktober, hvilket er et fald på tre procent ift. september.

Bilsalget i oktober sammenlignet med september
En del af tilbagegangen af det samlede bilsalg skal findes hos elbilerne, som der kun blev indregistreret 2.131 af. Det svarer til 17 procent af det samlede salg, modsat 22 procent i september måned

Det grønne bilsalg er ikke gået i stå

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er dog ikke bekymret for, at forbrugerne vil fravælge de grønne biler.

”4 ud af 10 nye biler i oktober er grønne. Det tror jeg, de færreste havde regnet med for et år siden. Salget af elbiler er godt nok fem procent lavere end i september, men det skyldes i høj grad, at Tesla stort set ikke har indregistreret biler i oktober, hvorimod de dominerede bilsalget i september”, siger Gitte Seeberg.

Hun henviser til, at Tesla model Y og 3 lå hhv. nr. 1 og 3 på salgslisterne i september, men de er stort set fraværende fra salgslisterne i oktober.

Gitte Seeberg er derfor mere bekymret for det samlede bilsalg.

”Manglen på mikrochips og andre komponenter til bilindustrien er alvorlig, og gør det virkelig svært at skaffe nok biler hjem. Vi må forvente, at der kan komme nogle markante forskelle fra måned til måned indtil situationen normaliserer sig. Nedgangen i oktober viser bare, hvor svært det er at skaffe biler, og hvorfor nogen forbrugere vælger at udskyde deres bilkøb eller vælgere en nyere brugt model i stedet for en ny bil”, siger Gitte Seeberg.

Sammenlignet med 2020 er bilsalget i årets første 10 måneder ca. 3 procent lavere. Det bør dog bemærkes, at salget i både 2020 og 2021 har været forstyrret af corona-restriktioner og nedlukninger, der har påvirket salget.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper