De lokale bilforhandlere i Køge havde inviteret AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg på besøg, da de holdt generalforsamling i deres sammenslutning Køge Bilby, som står bag adskillige fælles aktiviteter hen over året.

”Vi ser stor værdi i at komme rundt i landet og møde autobranchen der, hvor branchen er. Vi får altid skabt gode relationer og går berigede hjem med ny og nyttig viden. Her var det godt at møde så mange forskellige forhandlere på én gang”, siger Gitte Seeberg.

Direktøren fortalte om, hvad autobranchen kan forvente af de to snarlige valg til Folketinget og til EU. Den grønne omstilling og politikernes ambitioner om masser af elbiler på vejene frem mod 2030 vil også fylde en del politisk i den kommende tid, og Gitte Seeberg fik lejlighed til at fortælle forhandlerne, hvordan AutoBranchen Danmark ser på debatten. AutoBranchen Danmark går ind for en teknisk afgift, som vil være nemmere at forstå for alle, og det er vigtigt, at politikerne holder diskussionen internt, så salget ikke går unødigt i stå igen, som det gjorde senest i efteråret 2017.

Rekruttering, uddannelse og mangel på unge, der søger ind på erhvervsuddannelserne, var også et tema i Køge Bilby. Gitte Seeberg fik lejlighed til at opfordre til, at flere kvinder søger ind i autobranchen.

I Køge var AutoBranchen Danmarks direktør på besøg i en lokalforening. Det samme sker, når hun i denne uge lægger vejen forbi EUC Syd i Aabenraa for at være del af et stort medlemsmøde sammen med blandt andre Danfoss.