Bilforhandlere

DM i Skills: Mekaniker blev til karrosseritekniker

23-årige Andreas Christensen skal snart til DM i Skills

Han er færdigudlært karrosseritekniker, og han nyder sit fag. Da han valgte at træde ind i autobranchen, var det med en plan om at blive mekaniker. Derfor tog han grundforløbet som mekaniker, men fik så tilbudt en læreplads som karrosseritekniker. Den vej er ikke usædvanlig, for der er mange på karrosseriteknikere og mange virksomheder vil gerne uddanne deres egne. Det blev så på en aftale om mesterlære.

“Jeg har virkelig ikke fortrudt. Jobbet som karrosseritekniker er meget afvekslende. Nogle gange fikser jeg små skader, måske bare en lille ridse. Andre gange kan det være store skader helt op til 150.000 kroner eller deromkring. Jeg kan godt lide afvekslingen,” siger Andreas Christensen, der er ansat hos Indkilde Auto i Aalborg.

“Andreas er en pivdygtig ung mand, og sådan en arbejdskraft er en gave til en virksomhed som vores. Vi er stolte af at have en ung medarbejder, der skal til DM i Skills: Sådan noget skal han selvfølgelig have opbakning til,” siger Jan Nielsen, der er værkstedschef hos Indkilde Auto og chef for Andreas Christensen.

Uddannelsen til karrosseritekniker tog Andreas som Ny mesterlære. Mange karrosseriteknikere bliver uddannet sådan, fordi der er mangel på arbejdskraft i branchen. Det mærker Andreas Christensen også.

“Vores job er spændende, og hvis man kan finde ud af sit arbejde, så er lønnen også god,” siger han.

DM i Skills samler hvert år unge lærlinge eller nyligt uddannede inden for rundt regnet 50 håndværksfag til konkurrencer om at være den bedste i faget. I år foregår det i Høng i Vestsjælland fra den 28. til den 30. april. Autobranchens uddannelser er repræsenteret med uddannelserne til personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, karrosseritekniker og autolakerer.

I nyhedsbrevet præsenterer AutoBranchen Danmark nogle af de unge deltagere fra medlemsvirksomhederne.

Ved DM i Skills er der gratis adgang for alle interesserede

Kontakt: