Den politiske jagt på at profilere sig på den grønne arena er for alvor gået i gang. Denne gang er det Socialdemokratiet med Jesper Petersen i spidsen, der vil ”vitalisere” elbilmarkedet ved at lempe afgiften på eldrevne firmabiler. Helt konkret går forslaget ud på at skatten på firmabiler nedsættes til 10 procent for elbiler og til 15 procent for opladnings-hybridbiler. Forslaget får støtte af Konservative, der i øvrigt selv var fremme med et lignende forslag i 2016.

AutoBranchen Danmark har tidligere lavet et overblik over de mange forskellige forslag omkring el-, og dieselbiler. Det kan du læse her.

Direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, hilser forslaget velkommen, men mener ikke at det er nok til for alvor at få gang i elbilsalget. Der skal mere til:

”Det er positivt, at så mange er interesseret i at fremme den grønne omstilling og gøre det mere interessant for danskerne at vælge elbiler. Undersøgelserne peger på, at danskerne gerne vil elbiler, men savner at det fremmes politisk, og der skal for alvor tages fat, da der sidste år kun blev solgt 700 elbiler”, siger Gitte Seeberg og fortsætter:

”Vi hører på vandrørene, at der er et udspil på vej fra Regeringen på elbilsområdet. Vi håber, at forslaget kommer til at favne bredere end bare firmabiler, så der bliver skabt et solidt incitament, der for alvor vil fremme elbilsalget.”