Bilforhandlere

En nedsættelse af registreringsafgiften kan være på vej

Finanslovsforhandlingerne er i fuld gang på Christiansborg. Stregerne bliver trukket skarpt op hos regeringens støttepartier Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Sidstnævnte står udadtil stejlt fast på en topskattelettelse.

Men Anders Samuelsen fra Liberal Alliance tilkendegiver over for AutoBranchen Danmark, at partiet også vil arbejde hårdt for en yderligere nedsættelse af registreringsafgiften.
Hvis parterne kan finde hinanden og lande en aftale om en finanslov for 2017, er det derfor bestemt ikke utænkeligt, at der rent faktisk kommer en nedsættelse af registreringsafgiften.

”Branchen bør indstille sig på, at der kan komme en yderligere reduktion i registreringsafgiften. Vi har ved drøftelser med Anders Samuelsen understreget vigtigheden i, at en nedsættelse af registreringsafgiften skal komme som en tyv om natten, dels så salget af nye biler ikke går helt i stå i perioden op til, at en nedsættelse træder i kraft, og dels for at holde en hånd under brugtbilmarkedet”, siger Jens Brendstrup, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark, og fortsætter:

”Vi har i drøftelserne understreget, at branchens udfordring er usikkerheden i, hvordan registreringsafgiften beregnes. Derfor står en forenkling øverst på vores liste, for eksempel ved at fjerne forhandleravancen fra beregningen af registreringsafgiften”, siger Jens Brendstrup.

Ved sidste års finanslovsforhandlinger blev registreringsafgiften sat ned fra 180 til 150 procent.