Bilforhandlere

Enkelte restriktioner rammer autobranchen

Ingen nedlukning, men enkelte nye restriktioner rammer også autobranchen fra fredag den 10. december. Restriktionerne har et flertal i Folketinget vedtaget onsdag.

For autobranchen gælder, som det gør for en række andre erhvervsdrivende, et forsamlingsloft på 50 stående personer. Samtidig opfordrer myndighederne til, at man aflyser julefrokoster og andre sociale arrangementer på arbejdspladsen.

Man opfordrer også til, at medarbejdere, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra indtil den 5. januar. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag.

Statsministeren, der også sendte folkeskoleelever på forlænget juleferie fra den 15/12 til den 4/1, pointerede, at man ikke forventer en længere nedlukning. Det er eksempelvis hensigten, at børnene skal tilbage i skole den 5. januar.

“Det er slet ikke sjovt med nye restriktioner, men vi vurderer, at det vigtige er, at vores forhandlere, værksteder og autolakerere fortsat kan holde åbent på nogenlunde normal vis. Derfor er forsamlingsloft og eventuelt aflyste sociale arrangementer en mindre pris at betale. Det vil være ærgerligt, hvis forhandlerne for andet år i træk må aflyse nytårskure til januar, men det kigger vi altså ikke ind i endnu,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Ny restriktion:

· Forbud mod at samle flere end 50 stående gæster ved indendørs koncerter, forestillinger, forevisninger og lignende.

De restriktioner, som trådte i kraft i slutningen af november gælder fortsat. Det betyder, at nedenstående fortsat er aktuelt:

· I salgslokaler skal alle kunder over 12 år bære mundbind. Det må fjernes, når kunden sidder ned. Butikker har ret til at bortvise kunder, der nægter at følge kravene.

· I salgslokaler skal medarbejdere som udgangspunkt bære mundbind. Men det kan fraviges, hvis medarbejderen har et gyldigt coronapas. Hvis medarbejdere sidder bag en afskærmning fx en plexiglasplade behøver medarbejdere heller ikke bære mundbind.

· På værkstedet og i andre lokaler, hvor kunder ikke har adgang, gælder kravet om mundbind ikke.

· Hvis indskrivningen ligger i et salgslokale eller i direkte forbindelse med et salgslokale gælder samme regler som i salgslokalet.

· Der skal skiltes med mundbindskravet i form af fysiske skilte ved alle indgange. Muligheden for bortvisning skal også fremgå af skiltningen.

Kontakt

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation

Flemming Ransborg

Medlemskonsulent, Nordjylland og Bornholm
Klaus Schultz

Klaus Schultz

Medlemskonsulent, Sydjylland og Fyn

Christian Richter

Kommunikations- og politisk rådgiver

Lene Søbo

Grafiker og marketingkoordinator

Christian Mikkel Uldall Grøn

Web- og social medie manager

Julie Løvenholdt

Medlemskoordinator

Emil Refn

Studentermedhjælper