Bilforhandlere

Erklæring til kunder og ansatte er stærkt våben mod at komme i klemme ved vanvidskørsel

Rigspolitiet melder allerede i slutningen af maj 2021 om et trecifret antal biler, som er blevet beslaglagt som følge af vanvidsbilisme, hvor føreren har kørt langt hurtigere, end det tilladte. Af samme årsag er det vigtigere end nogensinde, at landets bilforhandlere får både eksisterende kunder, nye kunder og medarbejdere til at underskrive en skriftlig tro- og loveerklæring.

Foto: Kim Matthäi Leland

Med den skriftlige erklæring i hånden kan bilforhandlere og leasingselskaber nemlig dække sig bedst muligt ind i forhold til, hvis et givent køretøj bruges til vanvidskørsel.

“Tro- og loveerklæringerne, der er udarbejdet til både kunder og ansatte, kan nemlig være med til at sikre, at føreren påtager sig det ansvar og de økonomiske byrder, som er forbundet med, at et køretøj beslaglægges og i værste fald beslaglægges, så bilen kan være tabt for den retmæssige ejer”, siger Ida Nynne Daarbak Jensen og tilføjer:

“Kundeerklæringen er ikke kun for nye kunder. Den er lige så relevant for eksisterende leasingkunder, og derfor bør man få sine kunder til at underskrive den for at gardere sig”.

Den nyeste tro- og loveerklæring, som AutoBranchen Danmark har udarbejdet i forbindelse med vanvidskørsel, er rettet specifikt mod ansatte i leasingfirmaet, bilhuset eller øvrige tilknyttede. Med denne skriftlige erklæring i hånden kan ejerne af køretøjer sikre sig i tilfælde, hvor ansatte kører i virksomhedens biler og i værste fald kører vanvidskørsel.

“Vi anbefaler, at man vedlægger det som et tillæg til ansættelseskontrakter ved både nuværende ansatte og nyansættelser”, forklarer Ida Nynne Daarbak Jensen.

Vil du hente vores godkendte tro- og loveerklæringer til både kunder og medarbejdere, finder du dem i vores tema-univers om vanvidsbilisme.

Flere forholdsregler ved udlejning og prøvekørsler

Generelt er det som indehaver af køretøjet, bilforhandler, leasingselskab eller udlejningsselskab vigtigt at tage sig så mange forbehold som muligt. Det gælder blandt et grundigt baggrundstjek af den person, som ønsker at lease, låne eller køre i bilen.

Kontakt

Juridisk hotline