Folketingsvalg 2022 (bruges ikke)

Fejl i beregning af brændstofforbrug: Motorstyrelsen angiver retningslinjer

Motorstyrelsen er ramt af fejl i beregning af brændstofforbrug. Det kan give forkerte opkrævninger af periodisk afgift.

I et nyhedsbrev, udsendt i torsdags, anbefaler Motorstyrelsen, at de berørte benytter én af følgende to muligheder:

  • Betal afgiften som normalt. Afvent tilbagebetaling eller efteropkrævning.
  • Undlad at betale afgiften. Så skal man blot give Motorstyrelsen besked om, at man har valgt at undlade at betale og i stedet afventer ny beregning. Motorstyrelsen vil så sørge for, at der ikke udsendes rykkere og opkræves renter.

”Fejlen rammer først og fremmest importerede biler, og den er en følge af den fejl, som også gælder beregning af registreringsafgift. Den fejl har vi tidligere omtalt. Vi anbefaler således, at man følger Motorstyrelsens anbefalinger og vigtigst af alt, at man husker at give Motorstyrelsen besked, hvis man ønsker at vente med sin betaling”, siger Ida Nynne Daarbak, jurist i AutoBranchen Danmark.

Se uddrag af Motorstyrelsens tekst herunder. Eller klik her for at læse Motorstyrelsens nyhedsbrev fra 19/9.

[fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.70″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”none” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Uddrag af Motorstyrelsens nyhedsbrev” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Dette nyhedsbrev indeholder retningslinjer for håndtering af periodiske afgifter på køretøjer, som er ramt af Motorregistrets fejl ved beregning af brændstofforbrug. Et forkert brændstofforbrug kan medføre en fejlagtig opkrævning af periodisk afgift.

Såfremt du har modtaget en fejlagtig opkrævning af periodisk afgift, opfordres du til at følge én af to løsningsmuligheder.

  1. Betale afgiften som normalt og afvente tilbagebetaling eller efteropkrævning
  2. Undlade at betale afgiften og give Motorstyrelsen besked herom

[/fusion_tagline_box]