Pressemeddelelser

Pressemeddelelse: Finanslov skaber vigtig sikkerhed om elbiler 

AutoBranchen Danmark glæder sig over regeringens og et flertal af Folketingets partiers beslutning om at afsætte 200 millioner kroner til lavere afgifter på elbiler i den nyligt præsenterede finanslov.

Initiativet, der inkluderer en midlertidig forhøjelse af bundfradraget for registreringsafgiften på elbiler i 2024 og 2025, skaber sikkerhed om afgifterne.  
Gitte Seeberg, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark, udtaler: “Elbilssalget i Danmark går rigtig godt, men det er fortsat i en fase, hvor usikkerhed og slingrekurs kan trække tæppet væk under de flotte salgstal. Derfor er det positivt, at regeringen og et stort flertal af Folketingets partier sikrer stabilitet om priserne ved at fastholde bundfradraget på elbiler fra nytår og to år frem.” 
 
Samtidig retter AutoBranchen Danmark fokus mod erfaringerne fra vores nabolande, hvor afgiftsændringer har skabt problemer for salget. Elbilssalget faldt markant efter afskaffelse af støtteordninger. Seeberg advarer mod slingrekurs og påpeger: “I Norge så de ud til at have fundet den perfekte opskrift på at få grønne biler ud på vejene. Men da støtten blev fjernet, faldt elbilsalget dramatisk. Dette bør tjene som en vigtig lære for os i Danmark. Vi har ikke råd til perioder med usikkerhed, hvor elbilssalget går i stå.”  
 
Seeberg afslutter: “Vi opfordrer til en stabil og forudsigelig politik for at opretholde den positive udvikling i elbilsalget. En konstant støtte til grønne initiativer er afgørende for at nå vores fælles bæredygtighedsmål.”  

Kontakt

Gitte Seeberg

Adm. direktør

Charlotte Brix Andersen

Leder af Medlemsservice, forretningsudvikling og kommunikation